2021 Bosc de Carlac White Wine, D.O. Costers Del Segre, Spanien.

  • Drue Viognier, Chardonnay, Muscat Petit Grain
  • Distrikt D.O. Costers Del Segre, Spanien.
  • Årgang 2021
  • Vol. 12,5%
  • Pris 450,00 kr.

Costers del Segre er et af de 10 vindistrikter i Catalonien, der har den anerkendte D.O. status. Distriktet der  ligger i Lleida-provinsen vest for Barcelona har karakter af en halv-ørken med barske temperaturer, som ofte dykker ned under frysepunktet om vinteren og passerer 35 °C om sommeren. Floden Segre, der kommer oppe fra Pyrenæerne ved Andorra, møder den store flod Ebro lige syd for hovedbyen Lleida, og det er vandet i floderne, der er grundlaget for vinproduktionen. Bodegas Costers del Sió, et af distriktets gode vinhuse, ligger tæt ved byen Balaguer ved foden af Pyrenæerne 40 km nordøst for Lleida. Vinhusets marker ligger tæt ved floden Riu Sió og takket være naboskabet til Pyrenæerne falder der lidt mere regn her. Jordbunden er kalkholdig og næringsfattig, fyldt med granitskærver, hvilket tvinger vinstokkens rødder i dybden og gør planten mere robust. 

Vinen

Den hvide Bosc de Carlac er lavet på druesorterne Viognier, Chardonnay og Muscat Petit Grain. Vinen er Bio Organic hvilket vil sige, at den er dyrket efter økologiske regler uden brug af syntetiske sprøjtemidler i vinmarken. Efter høsten køles drueklaserne ned i et døgn før stilkene fjernes og druerne presses skånsomt for ikke at få bitterstoffer fra druekerne med i mosten. Gæringen finder sted i små tanke af rustfrit stål ved en temperatur på 16-18 °C i 20 dage. Vinen i glasset har et lysende grønt skær og en meget aromatisk duftpalet sat sammen af kaprifolium, lynghonning og passionsfrugt. Den krydrede smag af fersken, pære og modne druer har en cremet smagsfylde med toner af tropisk frugt og en fin syre. En spansk vin med temperament og udstråling. 

Maden

Catalonien har både vilde bjerglandskaber og rå klippekyst ─ en dobbelthed, der afspejles i regionens gastronomi, som kan deles op i et bjergkøkken og et havkøkken. Den hvide Bosc de Carlac sigter naturligvis mod det catalonske havkøkken, og den kommer helt til sin ret som ledsager til en klassisk risret som paella med fisk og skaldyr med mere.

*indeholder sulfitter