2021 Boland Cellar Merlot, W. O. Coastal Region, Sydafrika

  • Drue Merlot
  • Distrikt W. O. Coastal Region, Sydafrika
  • Årgang 2021
  • Vol. 14,5%
  • Pris 450,00 kr.

Bolands historie går helt tilbage til 1680erne, hvor en gruppe franske huguenotter kom til Paarl som nybyggere. Her fandt de perfekte forhold for dyrkning af vin, og med en solid viden om vinavl fra hjemstavnen var de med til at starte Paarl-områdets ry som vindistrikt. Fra denne spæde start voksede produktionen af vin sig stor gennem årene, og i 1939 slog 40 lokale vinbønder sig sammen om at arbejdet med at presse druerne. Det viste sig hurtigt at faciliteterne i de gamle vinkældre var for små, så i 1941 stiftede otte af bønderne et kollektiv for at etablere en stor, hypermoderne vinkælder, der siden blev kendt under navnet Boland Cellar. Gruppen af vinavlere disponerer i dag over 1.900 ha vinmarker, der ligger spredt i Cape Coastal regionen fra Paarl og Malmesbury til Durbanville og Berg River Valley. De store forskelle i markernes jordbundsforhold og klima betyder at hver druesort får et lokalt præg, som giver staben af dygtige vinmagere mange kort på hånden i deres arbejde med at lave vine af høj kvalitet med unikke karaktertræk.

Vinen

Druerne til Boland Cellar Merlot er høstet fra marker ved Paardeberg og Philadelphia i Paarl-området, hvor forvitret granit i jorden giver vinene friskhed, mens indholdet af skiffer i jordbunden giver frugten og vinen struktur. Efter høst og afstilkning af klaserne udblødes druerne med mosten i 24 timer før selve gæringen, der varer to uger. Under et ophold i ståltank gennemgår den unge vin en malolaktisk gæring, hvor skarp æblesyre omdannes til blid mælkesyre. En tre måneder lang modning i brugte egefade er med til at modne tanninerne og give vinen kompleksitet. Den rubinrøde vin i glasset har en skøn duft af sorte kirsebær med et strejf af vanilje fra egefadet. Vinens kraftfulde smag bæres frem af brombær og krydderier sammen med et diskret fadpræg, god længde og ranke tanniner. Glimrende sydafrikansk Merlot, der er dobbelt guldmedaljevinder.

Maden

Den unge Merlot fra Boland Cellar præsenterer sig i dag som fuldt drikkemoden og klar til at ledsage et stort udvalg af retter fra pande eller gryde til alt godt fra grillen. Vinens smagsmæssige kvaliteter gør den velegnet til at blive serveret ved et gæstebud.

*indeholder sulfitter