2021 Black Gorilla, Domaine Guinand, Vin de France, Frankrig.

  • Drue Merlot, Cabernet Sauvignon
  • Distrikt Domaine Guinand, Vin de France, Frankrig.
  • Årgang 2021
  • Vol. 15%
  • Pris 450,00 kr.

Familien Guinand har dyrket vin i Herault siden 1816.  Vinhuset har siden 2002 været tilsluttet ”Terra Vitis” ─en organisation af vinbønder, der arbejder på at gøre deres vinavl bæredygtig ved at bruge metoder i produktionen der ligger mellem økologisk og traditionel vinavl. Saint-Cristol-distriktet er begunstiget af et tørt, solrigt Middelhavsklima. Jordbunden er stenet og mager af en type, der egner sig fortrinligt til vinavl og ikke til andre afgrøder. Kombinationen af meget sol, meget lidt regn og den tørre mistralvind gør det svært for råd og svamp at få fodfæste, hvilket skaber gunstige betingelser for økologisk drift.

Vinen

Black Gorilla er lavet på to druesorter: Merlot og Cabernet Sauvignon. Efter høst og skånsom presning af druerne, gæres mosten ved 25 °C hvorefter den unge vin får lov til at suge saft og kraft fra skallerne i 23 dage. I det sydfranske klima opnår de to Bordeaux-druer en større grad af modenhed, hvilket afspejler sig i den færdige vin i form af mere af alting: mere farve, mere smagsfylde og mere alkohol. Vinen i glasset har en dyb, karmoisinrød farvetone og en intens duft af sorte bær krydret med et strejf af tobak. Den fuldmodne frugt sætter også sit præg på smagen sammen med sort lakrids og mørk chokolade. Den sorte gorilla har den muskuløse frugtfylde og den rygrad af tanniner, der skal til for at matche vinens ildfulde alkoholstyrke.

Maden                                                                                                                                                                 Et af de vigtigske pejlemærker når vin og mad skal parres, er vinens krop ─ et udtryk for vinens struktur, som man oplever ved at tage en mundfuld af vinen og lægge mærke til hvordan vinen føles i munden.  Typisk vil man kunne afgøre om vinen er let, medium kraftig eller meget kraftig på samme måde som du efter mundfølelsen vil kunne afgøre om det er skummetmælk, letmælk eller sødmælk, du har i munden. Tommelfingerreglen med hensyn til valg af mad til vinen går på at matche vinens krop og fylde med rettens krop og fylde. Det kommer næppe bag på nogen at Black Gorilla har en muskuløs krop med intens mundfølelse, så her falder valget på bøffen.

*Indeholder sulfitter