2021 Arco del Castillo Macabeo, Yecla DOP, Spanien

  • Drue Macabeo
  • Distrikt Yecla DOP, Spanien
  • Årgang 2021
  • Vol. 12%
  • Pris 414,00 kr.

Hvidvinen Arco de Castillo kommer fra det kendte vinhus Bodegas Castaño. Med distriktets klima som grundvilkår – ekstremt varme, tørre somre og bidende kolde vintre – har Castaño-familien, nu med sønnerne Ramón, Juan Pedro og Daniel Castaño ved roret, gennem årene opgraderet deres teknik og talent for at lave vin til et niveau, hvor deres sortiment af vine de seneste årtier har været usvigeligt træfsikre med hensyn til god kvalitet for pengene. 

Vinen

Macabeo sætter knopper ret sent, så tendensen til nattefrost i starten af vækstsæsonen i Yecla er ikke noget problem. Plukkes druerne tidligt, giver Macabeo er let, sprød hvidvin, som egner sig fortræffeligt til en mousserende vin. Macabeo udgør i Catalonien en fast bestanddel af Cava sammen med Xarel-lo og Parellada. Får druerne lov til at blive mere modne, er resultatet en let aromatisk, blomstrende vin med en krydret duft af grønne urter og et lavere syreniveau. I Yeclas tørre, varme somre er angreb af råd og svamp ikke noget problem; derfor kan drueklaserne få lov til at blive hængende på stokken til de er fuldmodne. Druerne til Arco del Castillo kommer fra vinmarker i 600 meters højde mod nord i Yecla. Den fattige jordbund med sand og kalksten er velegnet for vinstokken, og markernes højdeniveau sikrer druerne god ventilation med kølige briser i sommerheden. Vinstokkenes fuldvoksne alder borger for en høj kvalitet af frugten. Gæringen foregår i rustfri ståltanke, hvilket, sammen med Macabeos evne til at modstå angreb af luftens ilt, er med til at bevare mostens friskhed undervejs i vinifikationen.  Den unge vin i glasset har et grønligt skær og en blomstrende duft af æbler, lime og grønne urter. Smagen har friske toner af mandler, grapefrugt og sommeræbler med et strejf af grøn peber, let cremet mundfylde, god længde og en meget flot syre. En livlig spansk hvidvin med personlig stil.   

Maden

Med sit lette, friske temperament og en alkoholstyrke i den behageligt lavere ende er Arco del Castillo Macabeo den ideelle vin til såvel salater som at godt fra havet. Server f.eks. vinen til en kold salat med tun, peberfrugt og spansk salatdressing eller en varm fiskeret som laks i ovn med porrer.

*indeholder sulfitter