2020 Volver 4 Meses, Vino De La Tierra De Castilla, Spanien

  • Drue Tempranillo
  • Distrikt Vino De La Tierra De Castilla, Spanien
  • Årgang 2020
  • Vol. 14%
  • Pris 393,00 kr.

"Mit arbejde er at opnå den højeste kvalitet, der begynder med druerne og slutter med aftapning af vinen i flasken" siger Rafael Cañizares, der grundlagde Bodegas Volver i Pinoso vest for Alicante. Hans oldeforældre var vinbønder, og kærligheden til vinmarkerne og arbejdet i vinkælderen har gennemsyret familiens tilværelse i fire generationer. Ud over en årelang mesterlære i de lokale traditioner for vinavl − har Rafael en flerårig uddannelse i ønologi. Volver er et almindeligt spansk verbum, der betyder "at vende tilbage", og det er netop den filosofi − at vende tilbage til lokale druesorter og lokale traditioner − som Bodega Volver bygger på. Rafael Cañizares har benyttet sit lokalkendskab til at opspore gamle forsømte vinmarker, der var blevet forladt − enten på grund af de gamle vinstokkes lave udbytte eller på grund af et fejlslagent generationsskifte. Denne skatkiste af marker, med gamle vinstokke og lokale druesorter, er bodegaens største aktiv og hemmeligheden bag Bodega Volvers succes. Dertil kommer at frugten fra de gamle stokke laves til vin med minimal intervention, hvilket vil sige så få indgreb i de naturlige processer som muligt.

Vinen

Frugten til Volver 4 Meses er Tempranillo-druer høstet på Finca Las Cruces bedste marker ved byen Las Mesas i La Mancha regionen midt på den castilianske højslette. Vinstokkene er mellem 30 og 40 år gamle, hvilket vil sige i deres bedste alder, hvor frugtkvaliteten er høj og udbyttet af druer per vinstok ganske pænt. Vinmarkerne ligger i 700 meters højde med hede sommerdage og kølige nætter, hvilket er godt for mostens syrebalance. Jorden er sandet og næringsfattig, men en meter længere nede ligger et lerlag, der hjælper med at holde på den sparsomme nedbør. Efter håndplukning af de bedste drueklaser gæres druerne ved 28 °C og den unge vin lagres på nye fade af fransk eg i 4 måneder, som etikettens ”4 Meses” fortæller. På etiketten står der også Cencibel, hvilket er det lokale navn for Tempranillo i La Mancha. I glasset er Volver funklende violet med en delikat aroma af sort bærfrugt og diskrete fadtoner. Den intense smag af fuldmoden frugt er krydret med toner af sort lakrids og mørk chokolade, som efter en finale med silkebløde tanniner toner ud i en lang, skøn eftersmag.

Maden

Volver vil gå godt sammen med kalvesteg, svinekoteletter, lammekølle eller grillstegte oksebøffer. Et godt stykke kød, med andre ord, og Volver er klar og parat i glasset.

indeholder sulfitter