2020 Vinorum Reserva Cabernet Sauvignon, Mendoza, Argentina

  • Drue Cabernet Sauvignon
  • Distrikt Mendoza, Argentina.
  • Årgang 2020
  • Vol. 14%
  • Pris 450,00 kr.

Vinens navn VINORUM stammer fra den latinske sentens “Vinum regum, rex vinorum”, som direkte oversat betyder ”En vin for konger, vinenes konge”. Valget af VINORUM som varemærke fortæller en del om familien Altieris ambitioner. Bodega Vinorum er et familieejet vinhus med kvaliteter som bæredygtighed, en dyb forståelse for naturen og naturlig fremstilling af vin uden brug af sprøjtemidler. Vinene fra bodegaen hører til de mest præmierede vine i Argentina, så meget tyder på, at der er kvalitetsmæssig dækning for de store ord. Bodega Vinorum blev grundlagt i 1930 og hele produktionsapparatet gennemgik en total renovering i 1998, da Altieri-familien overtog ejendommen. Vinmarkerne ligger i Perdriel, et distrikt i højlandet omkring Mendoza-floden ved foden af Andesbjergene. Området er varmt med en årlig nedbørsmængde på kun 190 mm regn. Jordbunden består af silt − en finkornet jordtype man kun lige med nød og næppe kan føle partiklerne ved at gnide lidt af silten mellem fingrene. Det lyder som tørke for vinstokkene, men smeltevandet fra Andesbjergene skaber ideelle muligheder for kunstvanding, og de kølige nætter i højderne giver druemosten den syre, som er så afgørende for vinens kvalitet.

Vinen

Frugten er høstet i midten af april,. Gæringen foregår i rustfri ståltanke, hvorefter vinen lagres på fade af fransk eg i 6 måneder. Vinifikationen overvåges af Victoria Prandina, den eneste kvinde, der er med i gruppen af de 10 bedste vinmagere i Argentina. Den mørke, violette vin i glasset er en vinkunstner værdig. En skøn duft af solbær, brombær og krydderier fører frem til saftig velsmag, hvor den normalt ret strenge, reserverede Cabernet Sauvignon-drue folder sig ud med en broget smagspalet fyldt med liv og argentinsk temperament. Her er fuldmodne, sorte skovbær, sort lakrids, mørk chokolade og krydderier i perfekt balance med et velafstemt fadpræg og runde, modne tanniner i den lange eftersmag. Bravo Victoria!

Maden

En festlig vin som den argentinske Vinorum Reserva Cabernet Sauvignon indbyder til et godt stykke kød på tallerkenen. Hvis man er til grillstegt kød, så ligger det lige for at invitere til en Asado − en argentinsk grillfest med store mængder grillstegt kød fra forskellige dyr i forskellige former og smagsvarianter. En indendørs mulighed, der passer utrolig godt til vinen men kræver en del tid i køkkenet, er James Prices opskrift på mørbrad stegt som vildt.

*indeholder sulfitter