2020 Tucumen Cabernet Sauvignon, Mendoza, Argentina.

  • Drue Cabernet Sauvignon
  • Distrikt Mendoza, Argentina.
  • Årgang 2020
  • Vol. 14%
  • Pris 450,00 kr.

I slutningen af 1800-tallet emigrerede Abraham og Juana Budeguer fra Libanonbjergene til Tucumán, den største by i det nordvestlige Argentina, hvor de dyrkede sukkerrør. I 2005 købte Budeguer-familien 100 ha jord i Maipo, Mendoza, hvor de plantede vinstokke og kunne høste de første druer i 2008. Nogle år senere købte familien 30 ha vinmarker syd for Mendoza. Her blev der bygget et moderne vineri. Vinmarkerne ligger i knap 1.000 meters højde ved foden af Andesbjergene, hvor der kun falder omkring 200 mm regn om året. Mendozas knastørre højslette byder på ideelle betingelser for dyrkning af vin takket være få problemer med plantesygdomme i det tørre klima, en stabil vandforsyning via et drypvandingssystem, der henter vand fra floder med smeltevand fra Andesbjergene, garanti for strålende sol fra en skyfri himmel i vækstsæsonen samt kølige nætter, der beskytter druemostens friske frugtsyre.

Vinen

”Elegante y untuoso” star der på vinens etiket: elegant og fyldig. Der er langt fra den solmodne Cabernet Sauvignon fra Mendoza til de vine, man kunne få i glasset ved at skænke en Bordeaux fra et mindre godt år. Uden masser af sol og varme i vækstsæsonen giver Cabernet-druen snerpende vine, der (som en vinanmelder en gang skrev) ”passer bedst til folk, der foretrækker at sove på den bare jord, vinterbade, spille rugby, bestige bjerge og gøre andre ting, hvor afstraffelsen indgår som en del af fornøjelsen”.  Bordeaux har nydt godt af den globale opvarmning og kan nu i langt de fleste år lave dejlige vine. Det har man altid kunnet i Mendoza, hvilket den rubinrøde vin i glasset bekræfter. Den dejlige duft af solbær har toner af eukalyptus og et diskret fadpræg. En saftig smag af solmodne, røde bær har toner af vanilje og kokos som tegn på krydderi fra en velintegreret fadlagring, god dybde og længde med glatte, venlige tanniner i afslutningen. Hver mundfuld af denne drikkemodne Cabernet Sauvignon er en ren fornøjelse.

Maden

Et glas Tucumen Cabernet Sauvignon vil være en oplagt ledsager til retter med godt kød på tallerkenen, og i Mendoza ville man nok servere en argentinsk oksebøf med bagt kartoffel, bønnesalat og hvidløgssmør.

*indeholder sulfitter