2020 Soldadito Marinero Blanco, Valencia DOP, Spanien.

  • Drue Muscat
  • Distrikt Valencia DOP, Spanien
  • Årgang 2020
  • Vol. 12,5%
  • Pris 414,00 kr.

Vinen kommer fra Viveros Cambra og har Valencia-distriktets fineste appellation: DOP (Denomiación De Origen Protegida. Som et led i vinifikationen (forvandlingen af druemost til vin) gør kældermesteren en dyd af at lade gæringen foregå med vildgær, hvilket vil sige de gærceller, der sidder på drueskallerne, når klaserne ankommer til vineriet. Det giver en langsommere gæringsproces og er med til at give den færdige vin identitet og personlighed. Mange vinavlere bruger kulturgær, som kan leveres med bestemte egenskaber alt efter det enkelte vinfirmas ønsker og behov. Det giver større sikkerhed mod fejl og ubehagelige overraskelser undervejs i gæringen, men prisen for sikkerhed er mere ensartede vine med mindre personlighed. Sunde gærceller på druerne kræver et sundt økosystem i vinmarken. Bl.a. skal bierne beskyttes, for det har vist sig at gærcellerne overlever vinteren i bistaderne og bringes ud til vinstokkene næste forår af områdets bier. Der skal skrues ned for sprøjtegiften og op for biodiversiteten, hvilket vinhuset gør ved at plante et bunddække med blomster og urter, der tiltrækker bier og andre nyttige insekter.

Vinen

Vinen er lavet 100% på Muscat-druer: den almindelige Muscat of Alexandria samt den ældste (og ædleste) Muscat-sort ”Moscatel de Grano Menudo”. Vine lavet på Muscat-druer har en nærmest forførende duft og en meget lækker smag, hvis forkælelse af lugte- og smagssansen man ikke behøver et vinkursus for at nyde. Druerne er høstet med hånden fra midten af august til midten af september og gæret ved lav temperatur i ståltank. Vinen i glasset er strågul med et grønt skær og duften har de elementer af kaprifolium, modne druer og honningmelon som karakteriserer Muscatdruens aromapalet. Smagen har dejligt friske toner af citrus, som er med til at balancere Muscat-druernes sødme og blomstrende aroma. Den let cremede fylde og en lang eftersmag er sammen med syren med til at fuldende en lækker smagsoplevelse.

Maden

Servering direkte fra køleskabet fremhæves vinens friskhed og toner sødmen ned til et optimalt niveau. Et køligt glas Soldadito Marinero vil gøre sig vældig godt som aperitif, og vinen kan tages med ind til bordet som ledsager til f.eks. en eksotisk salat med chili, jordnødder og mango eller en skaldyrssalat med rejer og krebsehaler.

*ineholder sulfitter