2020 Rosé Des Plages, Mont Baudile, Pays D’Hérault, Frankrig.

  • Drue Grenache, Cinsault, Carignan
  • Distrikt Mont Baudile, Pays D’Hérault, Frankrig.
  • Årgang 2020
  • Vol. 13%
  • Før 414,00 kr. Nu kun 350,00 kr.

Vintergækker og solgule erantis hører til de tidligste forårsbebudere, men for mange danskere er lysere tider og længere dage også blevet et varsel om at der nu skal skænkes kølig rosé i glassene. I Danmark topper forbruget af rosé i juli måned, men flere og flere har fået et godt øje til rosé og fundet ud af, at man godt kan forlænge rosé-sæsonen i begge ender. Heldigvis laves der nu god rosé mange steder, men noget af det bedste finder man stadig nede i Sydfrankrig i distrikterne Provence, Languedoc og Roussillon. Druerne til Rosé Des Plages er høstet på Mont Baudile ─ et område i Pays D’Hérault med stenet, kalkholdig jord ved foden af Larzac-plateauet. Vinmarkerne ligger i 160 meters højde, hvor vinstokkene nyder godt af sommerens mange solskinstimer og en frisk, tør luft med duft af vilde krydderurter og fyrreskove.

Vinen

Rosé Des Plages er tappet på flaske af vinhuset Fonjoya Delta i byen Saint-Saturnin-de-Lucian  vest for Montpellier. Vinen er lavet på tre klassiske, sydfranske druesorter: Grenache, Cinsault og Carignan. Med sin diskrete fremtoning med sarte toner af løgskal hører Rosé Des Plages til i den lyse ende af rosé-farveskalaen. Men det nærmest blege udseende skjuler en livlig rosévin med en skøn duft af kaprifolium, hindbær og jordbær krydret med rosmarin. Smagen af røde bær og grapefrugt har en tone af Kongen af Danmarks bolcher og et pikant strejf af kernebitterhed, der sammen med en frisk frugtsyre gør Rosé Des Plages til en herlig rosé, som forener smagsfylde med finesse og karakter med elegance.

Rosé Des Plages, som betyder ”vin til stranden”, er tappet på en iøjnefaldende flaske med et praktisk skruelåg. Tanken om et køligt glas rosé en varm sommerdag ved stranden er lige hvad vi trænger til i disse trange tider.

Maden

Rosé Des Plages deler sin sarte farve og rollen som forårsbebuder med en dansk delikatesse i verdensklasse: stenbiderrogn. Servering af en skål frisk stenbiderrogn i selskab med blinis bagt af boghvedemel, creme fraiche, fint hakkede rødløg og et glas kølig rosé − det er smagen af forår! Hen på sommeren vil Rosé Des Plages være en god ledsager til f.eks. den klassiske salade nicoise, hvis uimodståelige kombination af tun, æg, oliven og sprøde grøntsager.

*indeholder sulfitter