2020 Organic Wine By Sophie Germanier, Voor-Paardeberg, Sydafrika.

  • Drue Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah
  • Distrikt Voor-Paardeberg, Sydafrika.
  • Årgang 2020
  • Vol. 13,5%
  • Pris 450,00 kr.

Sophie Germanier stammer fra Schweitz, hvor hendes far var forretningsmand og desuden beskæftigede sig med at lave vin. Der skal mange penge til at lave god vin, så kapital fra givtige forretninger til at etablere en vingård ser man mange eksempler på. Forretningerne er i hovedet, men vinen er i hjertet. Jacques Germanier etablerede sin vingård Sonop i Sydafrika og indså tidligt fordelene for klodens fremtid ved økologisk vinavl. Certificering blev nået i 2005. Sophie var blevet smittet af faderens passion for vin og flyttede i 2014 til Sydafrika for at overtage ledelsen af familiens vingård. I Sydafrika handler det meget om flaskens pris; den økologiske vin skal kunne matche prisen på den konventionelt producerede vin for at have en chance på markedet. Der er flere udgifter forbundet med økologisk produktion, og høstudbyttet fra økologiske marker er ofte mindre end fra de konventionelt drevne marker, så det er noget af en udfordring, Sophie har taget op, og hun kan ikke forvente sympati-points for sit lille øko-mærke på bagetiketten. Men hun har det der skal til for at komme i mål: tid, penge og et lidenskabeligt engagement i økologien. Det handler ikke kun om at avle vin uden syntetiske sprøjtemidler; det er en holistisk tilgang med fokus på at reducere vingårdens CO2-aftryk, at lave vin med så få indgreb som muligt og at give sine arbejdere en god behandling og en fair løn.

Vinen

Sophies ”organic blend” er lavet på tre klassiske, franske druesorter, Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah, høstet fra marker i Voor Pardeberg, som er en del af Paarl – et af Sydafrikas mest berømte vindistrikter. Vinen i glasset er tæt, mørk rød med en moden, granatrød kant. Den delikate duft af sort bærfrugt har diskrete toner af vanilje fra fadlagringen, mens den krydrede smag af perfekt moden frugt har toner af mørk chokolade og et strejf af sød tobak. En vin i virkelig god balance, der slutter med glatte, venlige tanniner. To mærkater på flaskens hals fortæller om velfortjente guldmedaljer.

Maden

Sophie foreslår en rib eye steak med pebersauce som ledsager til sin røde vin, men hun har mindre udsøgte (og dyre) forslag i baghånden som en burger eller en pizza napolitana.

*indeholder sulfitter