2020 Mar De Lisboa Vinho Tinto, Vinho Regional Lisboa, Portugal

  • Drue Tourigo Nacional, Castelão, Tinta Roriz, Syrah
  • Distrikt Vinho Tinto, Vinho Regional Lisboa, Portugal
  • Årgang 2020
  • Vol. 14%
  • Pris 450,00 kr.

Historien bag “Mar De Lisboa” startede tilbage i 1987, da Alice og Paulo Tavares da Silva købte Quinta da Chocapalha, og en drøm gik i opfyldelse. I dag arbejder tre generationer af familien Tavares da Silva side om side på vinmarkerne og i vinkælderen. Paolo står ved roret for vingården, mens Alice holder styr på en blomstrende vinturisme, der nyder godt af Quinta da Chocapalhas placering kun 45 km nord for Lissabon. Datteren Sandra har ansvaret for at skabe høsten af druer om til vin, mens hendes søster Andrea holder styr på vingårdens kontor og en stab af dygtige medarbejdere. Paolo og Alice fandt deres drømmested ude ved kysten, hvor kølige briser fra Atlanterhavet holder temperaturen nede under 30 °C om sommeren og skaber den forfriskende morgendug, som de lokale kalder ”den usynlige regn”, mens havets tempererende indflydelse giver milde vintre med temperaturer mellem 8 - 14 °C.

Vinen

Mar De Lisboa er lavet på to ”indfødte” portugisiske druesorter, 35% Tourigo Nacional, og 20% Castelão, suppleret med 20% Tinta Roriz kendt som Tempranillo i Spanien og 25% Syrah. Frugten er høstet fra 19 til 29 år gamle vinstokke, efter afstilkning er druerne gæret en uge i tanke af rustfrit stål unde nøje temperaturkontrol. Den unge vin modner herefter på egefade i 22 måneder. En analyse viser at langt størstedelen af mostens druesukker er forvandlet til alkohol, så indholdet af restsukker i vinen kun er 0,6 g/liter. Til sammenligning vejer en sukkerknald 2 gram. Alle fire tykskallede druesorter har bidraget til den dybe, violette farvetone af vinen i glasset. Den delikate duft har toner af violer, kirsebær og brombær, og de røde og sorte bær dukker op igen i smagen af moden frugt sammen med toner af tobak, en god syre og ranke, modne tanniner. En vellykket vin med et umiskendeligt portugisisk fingeraftryk. 

Maden

Mar De Lisboa vil være en perfekt ledsager til Alheira de Mirandela ─ en klassisk, portugisisk ret med røgede, krydrede pølser som hovedingrediens. Det kan godt være sin sag at skaffe den portugisiske pølse her i landet, så et alternativt forslag kunne være en smagfuld, cremet paprikagryde med bacon og cocktailpølser serveret med kartoffelmos.

*indeholder sulfitter