2020 Château de Luc, Corbières DOP, Frankrig.

  • Drue Syrah, Carignan, Grenache, Mouvedre
  • Distrikt Corbières DOP, Frankrig.
  • Årgang 2020
  • Vol. 14,5%
  • Før 450,00 kr. Nu kun 350,00 kr.

Château de Luc ligger i byen Luc sur Orbieu syd for Narbonne i Corbiéres-distriktet, områdets traditioner for vinavl går tilbage til antikken. Med et langt, sejt træk har vinbønderne været i stand til at hæve den generelle kvalitet af Corbières rødvine dramatisk, så de bedste vine nu fremstår som kraftige, strukturerede og komplekse.

Corbières er vildt og smukt med stejle klipper og en kaotisk geologi, skabt ved dramatiske forskydninger i de tektoniske plader gennem millioner af år. Der er så mange forskellige typer jordbund i Corbières, at man sender geologistuderende derned på studierejser. Château de Luc kommer fra Lezignan mellem Carcassonne og Narbonne − et distrikt kendt for et exceptionelt terroir.

Vinen

Vinen er lavet på fire af de karakteristiske blå sorter fra Corbières – Syrah, Carignan, Grenache og Mourvedre. Under vinifikationen har 60% af druerne gennemgået en traditionel gæring, mens maceration carbonique-metoden er brugt til de sidste 40%. Som et led i en normal gæringsproces udbløder man mosten i kontakt med drueskallerne for at udtrække farve, duftstoffer og tanniner til vinen. Ved maceration carbonique kommes de hele druer i en lufttæt tank uden ilt. Vægten af druerne får skallerne på de nederste til at briste, så mosten kommer i kontakt med skallerne og den naturlige gær på skallens yderside sætter gang i gæringen. Den kuldioxid, der dannes ved gæringen, øger trykket i tanken og gæringen accelererer når resten af de hele druer efterhånden brister. Metoden giver mørke, frugtige, let drikkelige vine der kan nydes i deres ungdom. Den økologiske Château de Luc byder med sin mørke purpurfarve og sin krydrede duft af sort bærfrugt med et strejf af hvid peber på det bedste af begge verdener. I smagen forenes den saftige, sorte frugt med krydring fra vilde urter (garrigue), sort lakrids og en rygrad af faste tanniner. En vin som både har karakter og glider let ned.

Maden                                                                                                                          Château de Luc er et godt eksempel på de røde Corbières-vines fortrin som bredt anvendelige madvine. Her er frit slag fra tærter og pateer til alt godt fra grillen og simreretter efter hvad årstiden lægger op til. Med en paté de campagne, et par cornichoner og lidt godt brød er man hjulpet godt på vej.

*indeholder sulfitter