2020 Campo Di Mezzo Sangiovese, Tre Monti, Romagna, Italien

  • Drue Sangiovese
  • Distrikt Tre Monti, Romagna, Italien
  • Årgang 2020
  • Vol. 13%
  • Pris 450,00 kr.

Romagna, den østlige provins i Emilia-Romagna-regionen, strækker sig fra Bologna mod sydøst ned over Appenninerne til Adriaterhavet. Historiske dokumenter fortæller, at den romerske tribun Caio Appio omkring 200 år f.v.t. grundlagde byen Predappio og slog sig ned i bakkerne for at dyrke druesorten Sanguis Iovis, Jupiters Blod, som vi nu kender som Sangiovese. Båndet mellem druesort og lokale bønder blev styrket de følgende århundreder, og i 1383 blev der udgivet et regelsæt med forordninger for ”den optimale pleje af vinstokken” og ”høsten af druer”.

Vinen

Vingården Tre Monti er navngivet efter et smukt område med tre højdedrag ved byen Imola, hvor vineriet og ejendommens 26 ha vinmarker ligger i 100 meters højde. Til huset hører også vinmarker med sydvendt eksponering mellem byerne Castrocaro and Predappio. Tre Monti blev grundlagt af Thea og Sergio Navacchia i 1974. En satsning på kvalitet med selektion af de bedste stokke til fornyelse af vinmarkerne med Sangiovese har skabt opmærksomhed omkring husets vine med flot omtale i internationale vinblade og den italienske vinbibel Gambero Rosso. I 2014 fik Tre Monti det officielle stempel som økologisk vingård, som det grønne certifikat på bagside-etiketten dokumenterer. Sangiovese Romagna, distriktets fineste vin, adskiller sig fra sine fætre i Toscana ved en større fylde og en blødere tanninstruktur. Campo di Mezzo ("vinmarken i midten") er et godt eksempel på distriktets vinstil med sin rubinrøde farve, delikate duft af violer, kirsebær og solbær, livlige smagsfylde med diskret frugtsødme garneret med trøfler og en harmonisk syre, der slutter med en fløjlsblød tanninfinale. Campo Di Mezzo er en let drikkelig og bredt anvendelig vin med venlig alkoholstyrke og uden den typiske Sangiovese-vins snerrende garvesyre.


Maden

I Romagna tager man en flaske vin med som gave til værtsparret. Proppen trækkes op, der udbringes en skål, stemningen stiger og man går til bords. Campo Di Mezzo vil være en perfekt ledsager til en nakkekam langtidsbraiseret med vin og balsamico. I Romagna er der store chancer for at nakkekammen vil stamme fra et lokalt vildsvin.

*indeholder sulfitter