2020 Calalenta Merlot, Vini Fantini, Abruzzo, Italien.

  • Drue Merlot
  • Distrikt Vini Fantini, Abruzzo, Italien.
  • Årgang 2020
  • Vol. 13%
  • Før 450,00 kr. Nu kun 350,00 kr.

Det ry, som Italien med rette har for at lave nogle af verdens bedste og mest personlige rødvine, kommer også til udtryk i støvlelandets rosévine. Italien har en lang tradition for produktion af rosé, der strækker sig helt tilbage til romertiden, og roséerne kommer især fra tre steder: Området omkring Gardasøen mod nordøst, Abruzzo-regionen midt i støvlen og endelig Puglia-regionen nede i hælen. Vini Fantini har produceret Calalenta i Ortona, en kystby ude ved Adriaterhavet på højde med Rom, så vi er med andre ord i Abruzzo.

Vinen                                                                                                                         Calalenta er ikke lavet på distriktets signaturdrue, Montepulciano, men derimod på Merlot, hvis saftige frugtfylde gør den velegnet til produktion af rosé. Vinmarkerne ligger på bjergskråninger i 250 meters højde mod syd i Abruzzo, hvor vækstsæsonens skiften mellem solrige sommerdage og kølige nætter giver sunde druer med god balance mellem aromastoffer og frugtsyre. Vinens navn, Calalenta, henviser til at druerne er plukket om natten for at bevare frugtens friskhed og syre. Straks efter høsten køles druerne ned til 1 °C, dækkes med en inaktiv luftart som beskyttelse mod atmosfærens ilt, afstilkes og presses let. Den frit løbende druesaft gæres nu i ståltank ved 10 °C i tyve dage. I glasset har Calalenta Merlot en bleg laksefarve og en ganske intens duft af rosenblade, kirsebær og citrus med et strejf af passionsfrugt. Smagen af hindbær og moreller har en imponerende kraft og fylde, som slutter med et svirp af grapefrugt og slutter med en forfriskende syre.

Maden                                                                                                                       Calalenta Merlot er tænkt som vin til maden, og det egner den sig utrolig godt til, hvad enten den skal ledsage fisk og skaldyr, eller der står lyst kød på menuen. I Abruzzo vil pizza være et populært valg, men med tanke på at hornfisken indtager de danske farvande i midten af april, og at hornfiskesæsonen topper i maj og slutter midt juni, kunne et aktuelt forslag være stegt hornfisk med nye kartofler og persillesovs.

*indeholder sulfitter