2019 Voo Real Reserva, Vinho Regional Lisboa, Portugal.

  • Drue Syrah, Tourigo Nacional, Alicante Bouschet
  • Distrikt Vinho Regional Lisboa, Portugal.
  • Årgang 2019
  • Vol. 13,5%
  • Pris 450,00 kr.

Man kunne godt tro, at Portugal ville være en dværg i vinens verden, men sin lidenhed til trods er Portugal nr. 11 på listen over verdens vinproducerende lande. De portugisiske vines mangfoldighed begunstiges af meget forskellige klimazoner − fra den kølige zone langs Portugals kystlinje mod Atlanterhavet & Middelhavet til den glohede sommer i det indre af Portugal− samt et varierende terroir fra med flade sletter og bølgende bakker til bjerglandskaber i højder fra 400 til over 1000 meter over havet.

Vinen

Lissabon-regionen, der tidligere blev kaldt Estremadura men nu har taget navn efter Portugals hovedstad, er en af landets mest produktive regioner. Vinmarkerne strækker sig fra bakkerne nord for Leira ned langs kysten og helt frem til Lissabons forstæder. Der falder omkring 750 millimeter regn om året, og kystklimaet tempereres af Atlanterhavet. Den maritime indflydelse kombineret med mindre områder med et særligt terroir og mikroklima danner grundlag for produktion af mange vintyper. Flere vineksperter har sammenlignet Lissabon-distriktets profil med forholdene i Bordeaux. Ejeren af Parras Wine Group, Luís Vieira, har etableret en solid position i Lisboa-regionen, hvor familien har beskæftiget sig med at avle vin siden 1945. Voo Real Reserva er lavet på Syrah, Tourigo Nacional og Alicante Bouschet. Druerne er høstet i september og oktober, og efter gæring i rustfri ståltank er vinen modnet tre måneder på egefade. Syrah og Tourigo Nacionals tykke drueskaller har, sammen med Alicante Bouschets røde frugtkød, givet vinen i glasset en næsten sortladen, mørkrød farve. Vinen dufter skønt af violer, brombær, krydderier og vanilje. Den kraftfulde smag af sort bærfrugt og mørk chokolade er i perfekt balance med et diskret fadpræg, fin syre og ranke tanniner. Voo Real er et godt eksempel på det kvalitetsniveau, mange portugisiske vine i dag er nået op på.

Maden

Den mørke Voo Real Reserva har saft og kraft til at ledsage godt kød på tallerkenen. Måske vil de færreste binde an med retter som Leitão à Bairrada (ristet diende gris ) eller Chanfana ( ged kogt i rødvin, paprika og hvid peber), men det portugisisk køkken byder også på bife − et stykke stegt oksekød eller svinekød marineret i krydderier og serveret i en vinbaseret sauce med stegte kartofler, ris eller salat.

*indeholder sulfitter