2019 Villa Cavaletti Cesanese, Meraco Rosso IGT, Lazio, Italien.

  • Drue Cesanese.
  • Distrikt Lazio, Italien.
  • Årgang 2019
  • Vol. 14,5%
  • Pris 393,00 kr.

Drue: Cesanese

Druerne til Meraco Rosso er høstet i Castelli Romani, sydøst for Rom. Villaen ligger mellem vinmarker og olivenlunde på den ene side og et skovklædt område, Parco dei Castelli Romani, med de karakteristiske kratersøer, Lago Albano og Lago di Nemi, på den anden side. Villa Cavalettis historie har været tæt knyttet til den katolske kirke, men i 2014 flyttede det katolske selskab og villaen med den historiske park gennemgik en gennemgribende restaurering. Selv om Lazio ikke er så kendt, er faktisk kun få andre italienske vinregioner så begunstigede fra naturens hånd som Lazio. Vinmarker ligger spredt i et tidligere vulkansk område, hvor vinstokkene trives i den frugtbare, vulkanske jordbund og et lunt, tempereret klima.

Vin

De dygtige vinmagere fra San Marco har ladet sig lokke til at lege med både barriques (franske egefade) og den unikke, lokale druesort Cesanese. Resultatet er blevet en spændende vin, der smager godt, men som ikke helt ligner nogen af ​​de andre vine, vi kender. I glasset har vinen en mørk, rubinrød farve, og dens bouquet åbner for en duftpalet af violer, sorte kirsebær og krydderier med et strejf af sort peber. Smagen af ​​saftig, sort bærfrugt er i fin balance med en læskende syrlighed og en velvoksen alkoholstyrke. Den velstrukturerede vin mister på intet tidspunkt den let drikkelige karakter, der er et særkende for Cesanese - en druesort, de færreste har hørt om, endsige smagt på. Cesanese-druen er et dejligt bekendtskab, og de fleste, der er med på at prøve noget nyt, vil falde pladask for den.

Maden
Glasset med Meraco Rosso Cesanese kommer til bordet med en rig, historisk tradition og en unik druesmag i bagagen som nærmeste tigger om et passende match på tallerknen. Hvad kunne være bedre end Vitello Tonnato - en dristig komposition af koldt, mørt kalvekød skåret i tynde skiver og serveret med grønne, salte kapers og tunsauce. Retten repræsenterer klassisk, italiensk madkultur, når den er bedst.