2019 Vignuolo Rosso, Castel Del Monte DOC, Puglia, Italien

  • Drue Nero Di Troia, Aglianico, Montepulciano
  • Distrikt Castel Del Monte DOC, Puglia, Italien
  • Årgang 2019
  • Vol. 13%
  • Pris 450,00 kr.

Nede i hælen af den italienske støvle er det lige så naturligt at lave vin som at dyrke hvede. Folk i Puglia lærte at lave vin af græske nybyggere omkring 700 år f.Kr. og marker med vinstokke har været en del af landskabet i flere tusind år. Når talen er om en hæl, kunne man tænke at det nok ikke er et stort område. Men Italien er en stor støvle, så hælens svarer til knap halvdelen af Danmarks areal. Det giver plads til store forskelle på klima og jordbundsforhold fra det ene distrikt til det andet. Her er vi i et af de mest prestigiøse vindistrikter i hælen, Castel Del Monte, nordvest for Bari ved Adriaterhavet. De bedste vinmarker ligger på blide skråninger i lommer mellem klipper af kalksten, hvor kalken ligger lige under overfladen og gør jordbunden kalkholdig og god til at holde på den sparsomme mængde nedbør.

Vinen

Vindistriktets ry bredte sig i begyndelsen af 1950’erne med Rosso, en rødvin der havde Nero Di Troia som vigtigste sort, som slagnummer. Den traditionelle Rosso var ofte en ret barsk vin med et højt tannin-niveau, der i topkvalitet var kendt som flotte, lagringsværdige vine. I vore dage har de færreste vinkøbere plads til årelang modning af vin på hylderne, og det skorter også på økonomi og tålmodighed til denne manøvre. Det har fået flertallet af nutidens vinbønder i Castel Del Monte distriktet til at fremstille charmerende, frugtige, fint krydrede og saftige vine, der smager godt allerede som helt unge. Vignuolo Rosso er en af de moderne vine, fremstillet af sund frugt med økologisk certifikat på traditionelle, lokale druesorter. Efter høsten gæres druerne i tanke af rustfrit stål med temperaturkontrol. Den unge vin lagres i store tanke af cement, hvor de modnes og falder til ro før aftapning på flaske. Vinen i glasset er funklende violet med en indbydende duft af kirsebær. Den friske, livlige smag af rød bærfrugt har god fylde, en læskende frugtsyre og en rank tanninstruktur. En drikkeklar økologisk rødvin med både kant og karakter fra et af Puglias bedste distrikter.

Maden

Vignuolo Rosso er en klassisk, italiensk madvin, der vil være den ideelle ledsager til en ikke mindre klassisk, italiensk ret, Spaghetti Bolognese.

*indeholder sulfitter