2019 The Wedge Red Blend, Babylon’s Peak, Swartland, Sydafrika

  • Drue Shiraz, Mouvedre, Viognier
  • Distrikt Babylon’s Peak, Swartland, Sydafrika
  • Årgang 2019
  • Vol. 14%
  • Pris 414,00 kr.

Vingården Babylon’s Peak ligger oppe i højdedragene nordøst for Cape Town ved Paardenberg naturreservat, 50 minutters kørsel fra Babylon’s Peak, ligger en af de strande, Melkbosstrand, hvis majestætiske bølger tiltrækker surfere i store flokke fra hele kloden. På etiketten ses en flok glade surfere på vej ud i bølgerne − men hvem er den bedste surfer? Svaret kan læses på bagetiketten: “The best surfer out there is the one having the most fun”. Og de fleste af os vil være på linje med surferen, når det gælder spørgsmålet: ”Hvilken vin er bedst?” Det er naturligvis den vin, du har mest fornøjelse af at drikke . Vinmageren bag ”The Wedge Red blend”, Stephan Basson, har sat alle sejl til for at underholde og fornøje dine smagsløg. Den ”røde blanding” er lavet på to blå druer, Shiraz og Mourvedre, og en grøn drue, Viognier. Det kan lyde mærkeligt at bruge en grøn drue til at lave en rød vin, men denne ”blanding” af blå og grønne druer har i århundreder været brugt i Rhônedalen. For vinmageren som dirigent fungerer hver druesort som instrumenter i et orkester, og kunsten består i at forene klangen (den karakteristiske smag) fra de forskellige instrumenter (druesorter) til guddommelig musik (harmonisk velsmag). Her kan den grønne Viognier bidrage med aromatisk kompleksitet og livgivende friskhed, mens Shiraz leverer krydderier og smag af solmodne, sorte bær og Mourvedre lægger en bund af mørk chokolade og faste tanniner.

Vinen

Vinen i glasset har en funklende violet farve og en raffineret duft af violer, brombær, blåbær, vanilje og krydderier. Den robuste smag af sort bærfrugt, modnet under Sydafrikas glødende sol, har et oplivende pift af peber og et strejf af mineralske toner fra Sydafrikas røde jord med god længde i eftersmagen og runde, modne tanniner i afslutningen.

Maden

Stephan Basson og hans kolleger fra Babylon’s Peak foreslår kød på tallerkenen, når du skænker ”Red Blend” i glasset. Surferne i Sydafrika vil typisk gøre grillen klar til en ”braai” på stranden og antilope og struds vil være med blandt forslag til kødtyper, der skal på grillen. Men vi er i Danmark og her vil en god peberbøf sammen med et glas af den ”røde blanding” være en oplagt mulighed, der vil passe perfekt med de toner af peber, som Shiraz-druen bidrager med i vinens duft og smag.