2019 The Den, Painted Wolf Shiraz, Paarl, Sydafrika

  • Drue Shiraz
  • Distrikt Paarl, Sydafrika
  • Årgang 2019
  • Vol. 13,5%
  • Pris 393,00 kr.

Historien om Painted Wolf (den malede ulv), der har givet navn til det sydafrikanske vinfirma , handler i virkeligheden ikke om ulve men om hunde – nærmere bestemt vildhunde − Afrikas mest truede rovdyr med kun omkring 5.000 individer tilbage. Den afrikanske vildhund er hverken en hund eller ulv men en dyreart for sig selv uden nulevende slægtninge. Ejerne af ”Painted Wolf Wines”, Jeremy og Emma, føler sig åndsbeslægtede med ”de plettede ulve” og er aktive med økonomisk støtte og information om de vilde hundes liv ─ et engagement der har bredt sig til den daglige jargon i firmaet, hvor holdet af medarbejdere kalder sig ”the pack” (flokken) og har givet deres opholdsrum kælenavnet ”the den” (hulen). Jeremy og Emma startede deres vinfirma i 2006; de sendte deres første årgang på markedet i 2007 og i 2019 vandt de trofæet som årets mest succesfulde vinproducent plus guldmedaljer for flere af firmaets vine ved ”Old Mutual Trophy Wine Show”. Vinserien ”The Den” gør på bagetiketten opmærksom på at ”the den” er hjertet i flokkens liv, hvor de vilde hunde slapper af i hinandens selskab. ”The Den Shiraz er en social vin, der bør nydes i selskab med familie og venner og ledsaget af et godt måltid”, mener folkene bag ”Painted Wolf”, der samtidig fortæller, at man ved at købe vinen støtter beskyttelsen af de vilde hunde i Sydafrikas nationalparker via organisationer som ”Tusk” og ”Endangered Wildlife Trust”. 

Vinen

I glasset er den sydafrikanske Shiraz smuk violet med en lys kant. Duften af brombær og sorte kirsebær har en diskret fadkrydring, som går igen i den robuste smag af sorte skovbær. Vinens læskende mineralitet, der er en hilsen fra Sydafrikas røde jord, liver op i munden, og en fast tanninstruktur sætter punktum for smagsoplevelsen.

Maden

The Den Shiraz er ”Vegan Friendly” hvilket vil sige, at der ikke er brugt animalske produkter, som fx æggehvide eller gelatine, til klaring af vinen, som derfor uden betænkeligheder kan nydes af veganere til fx en salat med ristede svampe og krydderurter. De plettede ulve ville nok foretrække at blive inviteret til en braai – et sydafrikansk haveselskab, hvor opskriften på succes i al sin enkelhed lyder på masser at grillstegt kød og rigelige mængder vin.