2019 Posta Piana, Salice Salentino, Puglia, Italien

  • Drue Negroamaro
  • Distrikt Salice Salentino, Puglia, Italien, Malvasia nero
  • Årgang 2019
  • Vol. 13,5%
  • Pris 450,00 kr.

Med Posta Piana er vi kommet til Puglia og Salento-halvøen, som i folkemunde kaldes ”Italiens hæl”. Området har en yderst frodige vin-, olivenolie- og grøntsagsproduktion. Rød, frugtbar jord, mildt klima, og intet sted er havet mere end 40 kilometer væk.” Med sin andel på 17% af landets samlede, årlige vinproduktion fremstiller Puglia mere vin end nogen anden region i Italien. Salice Salentino er et af de bedste vindistrikter på Salento-halvøen, hvor perfekte forhold for vinavl uden for megen regn og tåge og et forår uden frostnætter har skabt grundlaget for tildeling af den anerkendte DOP klassifikation. Distriktets rødvine laves efter traditionen på 80% Negroamaro og 20% Malvasia Nera. Den ”sorte, bitre” druesort Negroamaro er for Salice Salentino hvad Nebbiolo-druen er for Barolo, og den regnes for regerende konge blandt de blå druesorter i Puglia. Negroamaro vokser næsten udelukkende i et bredt bælte på godt 30.000 ha kalkholdig lerjord på tværs af Salento − ”stiletten” i den italienske støvle. Druens tykke, mørke skind giver vinen farve og tanniner og lidt af den kernebitterhed, som navnet antyder. Men de mange solskinstimer og de høje temperaturer, som vinstokkene udsættes for på Salento-halvøen, giver mørke, fyldige, bløde vine med runde, modne tanniner. Malvasia Nera bidrager med sine blide, aromatiske aromaer til at blødgøre den færdige vin.

Vinen

Efter høsten midt i september gæres mosten i 10 dage ved en temperatur på 25-28 °C, hvorefter halvdelen af den unge vin lagres et år på egefade og den anden halvdel lagres i rustfri ståltanke. Formålet er at skabe balance mellem frugt og fadpræg. Vinen i glasset har en tæt, mørk farve med toner af purpur. Duften af modne, røde bær har et tydeligt fadpræg, og den kraftfulde frugtfylde i smagen har også fået en mærkbar hilsen med fra sit år i egefadet. Smagen af bærfrugt har toner af vanilje, kaffe og mørk chokolade, og den lange eftersmag slutter med en venlig tanninstruktur.

Maden

Som vintype er Posta Piana som skabt til alt godt fra grillen, men på denne årstid appellerer de glødende grillkul kun til de mest hårdføre grillmestre. En simreret med lammekød eller et ostebord-gerne med lagrede oste har også de kvaliteter, der matcher med et glas Posta Piana.

*indeholder sulfitter