2019 Moments, Meerendal, W. O. Cape Town, Sydafrika.

  • Drue Shiraz, Merlot
  • Distrikt Meerendal, W. O. Cape Town, Sydafrika.
  • Årgang 2019
  • Vol. 13%
  • Pris 414,00 kr.

Den sydafrikanske millionby Cape Town ved foden af Taffelbjerget er en supermoderne metropol med tre sprog, alverdens kulturer og en eventyrlig natur – og fra 2017 også et officielt vindistrikt. Der har været vinmarker i området i århundreder; Meerendals historie går tilbage til 1702, hvor guvernøren gav Jan Meerland skøde på et stykke jord ved Durbanville nordøst for Cape Town. Tolv år senere besluttede Christina Stans, den første ejers enke, at plante 60.000 vinstokke på Meerlands bølgende bakkedrag. Meerendal tilhører dermed den eksklusive kreds af de tolv første vingårde i Sydafrika, og vingården gennem mere end 300 år har dyrket vin og opbygget et ry som et af den sydafrikanske vinindustris flagskibe. De nuværende ejere, har de senere år etableret Meerendal som et populært mål for Cape Towns indbyggere og turister med cafeer, en luksusrestaurant og mange tilbud om vinoplevelser. Durbanville − et af de køligste vinområder i Sydafrika med frisk blæst fra det kolde Atlanterhav – nyder godt af en smuk sommer med meget lidt nedbør. Jordbunden består af forvitret granit med at højt indhold af ler, hvis vandbindingsevne betyder at vinstokkenes rødder kan finde vand og næring i den tørre sommer uden kunstvanding. Blandt udvalget af grønne og blå druesorter er Meerendal bedst kendt for rødvine på Pinotage og Shiraz.

Vinen

Meerendal producerer i dag en række forskellige vinserier bl.a Moments, hvor ambitionen er drikkemodne vine med bred anvendelighed og høj kvalitet for hver en krone. Her er det ”Red Blend”, der er i flasken, hvilket vil sige at indholdet af forskellige blå druesorter kan veksle fra år til år afhængig af vind og vejr. Vinen i glasset er tæt mørkrød med en blå tone. Duften af sort bærfrugt har en frisk aroma af våde sten efter sommerregn. Den kraftfulde smag af sort bærfrugt har mineralske toner, en frisk syre, god længde og ranke tanniner.  

Maden

Meerendals unge vinmager, Thys Smit, har lagt en video på nettet, hvor han smager på vinen kommer med forslag til servering, bl.a. braai, som alt godt fra grillen hedder på sproget Afrikaans. På Meerendals hjemmeside foreslåes også retter med stegt eller braset kylling.

*indeholder sulfitter