2019 Le Cerf Noir Sauvignon Blanc, Périgord IGP, Frankrig

  • Drue Sauvignon Blanc
  • Distrikt Périgord IGP, Frankrig
  • Årgang 2019
  • Vol. 12%
  • Pris 350,00 kr.

Le Cerf Noir”, den sorte hjort som pryder vinflaskens etiket, er et af de 800 billeder af dyr og mennesker, der blev malet på væggen af fortidsmennesker omkring 17.000 år f.v.t. i Lascaux-grotten ved Montignac. Vi er i baglandet af Bordeaux i vindistriktet Périgord.  Her i det smukke, grønne landskab i Dordogne-dalen ligger aristokratiske herregårde og middelalderslotte spredt mellem små, pittoreske landsbyer, der er omkranset af marker med vinstokke og solsikker. Périgord er, ud over distriktets vine, også berømt for at producere et væld af franske delikatesser, som gør området til et rent slaraffenland for madelskere. Klimaet er mildt med varme somre og milde vintre takket være indflydelsen fra Atlanterhavet mod vest. De fleste vinmarker ligger på bakkedrag med kalkholdig lerjord, der skråner ned mod Dordognefloden.

Vinen                                                                                                                                                       Le Cerf Noir er lavet på 100% Sauvignon Blanc høstet på kooperativets bedste marker. Efter gæring på rustfri ståltanke ved 17 °C hviler vinen på sit bundfald i tanken i fire måneder inden den tappes på flaske. I glasset er vinen strågul med grønne glimt. Duften har toner af hyldeblomst, citrus og grønne urter, mens smagen præges af fersken, stikkelsbær og grapefrugt med en pikant kernebitterhed i den lange eftersmag og en fin syreafslutning.

Maden                                                                                                                                                       En ”Passe-Partout” vin, som Couleurs d'Aquitaine beskriver den friske, unge Sauvignon-vin, der bør serveres køligt ved omkring 7 °C. ”Passe-Partout” vil på dansk sige ”passer til alt” lige fra skaldyr og fisk, i pocheret eller dampet udgave, til retter med grøntsager og meget gerne retter med krydderurter som timian, oregano, basilikum og estragon.