2019 La Tribuna, Valencia DOP, Spanien.

  • Drue Garnacha, Monastrel, syrah
  • Distrikt Valencia DOP, Spanien.
  • Årgang 2019
  • Vol. 13,5%
  • Før 393,00 kr. Nu kun 350,00 kr.

Cambra-familiens indtog i vinens verden i 1905 blev sat i gang af en katastrofe – Phylloxera-epidemien, der lagde de europæiske vinmarker øde. Løsningen blev at starte helt forfra med vinplanter podet på resistente, amerikanske rodstokke, og Modesto Cambra greb sin chance. Vall d’Albia, den hvide dal i Valenciaregionen var − takket være klima, jordbund og mulighed for kunstvanding. Familien skiftede frugttræerne ud med nypodede vinstokke og deres forretning lever i bedste velgående, nu under ledelse af 4. generation. Kampen for at holde vinstokkene sunde og modstandsdygtige mod virus, råd og svamp kræver fortsat et stort arbejde med forskning og forædling af vinstokkens arvemateriale den dag i dag.

Vinen

I 2005 startede familien et vineri, Bodegas el Angosto mellem Valencia og Murcia. Farmens 65 ha med vinmarker, olivenlunde og plantager med mandeltræer ligger i et område med egetræer og vilde krydderurter. Områdets hvide jordbund, en næringsfattig blanding af kalksten, sand og grus, ligger i 425-550 meters højde på grænsen mellem Valencias dalstrøg og La Mancha højsletten. Der er varmt om sommeren og mængden af nedbør er lav, men jorden er god til at holde på vandet. Druerne høstes med hånden og gæringen i ståltank sker med naturgær fra drueskallerne. Den unge vin modnes i store egefade i fire måneder før den klares med vegetabilske klaringsmidler og tappes på flaske. La Tribuna er lavet på 21 år gamle vinstokke. Vinen funkler violet i glasset, og en krydret duft af brombær og sorte kirsebær stiger op til næsen. Smagen er rig på solmodne, sorte bær og mørk chokolade med diskrete fadtoner og et strejf af tobak i den lange eftersmag, der slutter med silkebløde tanniner. En vin med masser af sol fra den castilianske højslette.

Maden

La Tribunas overflødighedshorn af dufte og smage kommer bedst til sin ret ved sval servering omkring 15 °C. Bodegaen har et spændende madforslag med lokal kolorit, Manchego gazpacho, en egnsret fra Castilla la Mancha og omliggende regioner, som oprindeligt blev lavet med vildtkød som kanin eller vagtler, men som i dag oftest tilberedes med kylling. Det eneste retten har til fælles med den kendte, kolde gazpacho-suppe udover navnet er, at den spises med brød og serveres om sommeren.

*indeholder sulfitter