2019 Grand Pellier, Saint-Guilhem-Le-Desert IGP, Frankrig.

  • Drue Grenache, Syrah, Mouvedre
  • Distrikt Saint-Guilhem-Le-Desert IGP, Frankrig.
  • Årgang 2019
  • Vol. 13,5%
  • Pris 450,00 kr.

Grand Pellier er en hyldest til den charmerende by Montpellier i hjertet af Languedoc. Druerne til vinen er høstet fra marker i Herault-dalen kun få kilometer fra Montpellier. Her ligger et stort, vildt landskab ved foden af to bjergmassiver: Séranne og Mont Saint-Baudile. Vinmarkerne ligger spredt på skråninger med garrigue (krat og vilde krydderurter), olivenlunde og skove med ege- og fyrretræer. Med en kalkholdig jordbund og et solrigt Middelhavsklima har vinstokkene de helt ideelle forhold, der udgør en vigtig del af det franske begreb: terroirDerudover rummer begrebet også en lokal tradition for vinavl, hvis viden og erfaringer, opsamlet af egnens vinbønder gennem mange generationer, er med til at sikre kvaliteten af områdets vine. Grand Pellier er lavet af en gruppe vinbønder fra kooperativerne St. Félix-St Jean og St. Saturnin de Lucian, der i 2018 sluttede sig sammen under navnet Fonjoya. Et andet trumfkort i terroir-spillet er lokale druesorter, der ved diskrete ændringer i vinplanternes arveanlæg gennem århundreder har tilpasset distriktets klima og udviklet duft- og smagsstoffer, der er med til at øge vinenes kompleksitet og smagsrigdom.

Vinen

Grand Pellier er lavet på tre af de mest kendte, sydfranske sorter: Grenache, Syrah og Mourvèdre: Grenache leverer sødmefuld, rød bærfrugt, Syrah bidrager med dybde i farven og karakter i smagen, mens Mourvèdre slutter festen af med en robust smagsfylde og en fast tanninstruktur. Vinen i glasset har en smuk, granatrød farvetone og en indtagende duft af rød og sort bærfrugt med toner af vanilje og kakao. Den saftige smag af skovbær, hindbær og brombær, har en herlig, krydret kompleksitet og en god længde, der slutter af med runde, tanniner. En drikkemoden rødvin i perfekt smagsmæssig balance, som på glimrende vis udtrykker hvad det sydfranske terroir kan præstere. 

Maden

Fonjoya foreslår at du nyder et køligt glas Grand Pellier på terrassen ved Place de la Comédie i Montpellier. Hvis det er frokosttid, kunne godt brød, et fad charcuteri og solmodne tomater være det oplagte valg. Som ledsager til varme middagsretter har Grand Pellier en meget bred anvendelighed, men en kølig efterårsaften vil en Cassoulet være en god ledsager til Grand Pellier.

*indeholder sulfitter