2019 Gayda Collection Grenache, Pays D’OC, Frankrig.

  • Drue Grenache
  • Distrikt Pays D’OC, Frankrig.
  • Årgang 2019
  • Vol. 14%
  • Før 450,00 kr. Nu kun 350,00 kr.

Med Domaine Gayda er vi kommet til Frankrig, næsten så langt mod syd, man kan komme. Vi er 25 km sydvest for den berømte Middelalderby Carcasonne og kun godt en times kørsel fra Middelhavets strande. Når vi alle er vaccinerede, og verden åbner sig på ny, er Languedoc et herligt sted at besøge. Ikke mindst på grund af de lokale vine. Domaine Gaydas vinmarker ligger i distrikterne Minervois og Côtes Catalanes. Vi er her i 200 – 400 meters højde over havet; solen skinner fra en skyfri himmel og en tør blæst rusker i vinstokkene. Det giver sunde drueklaser, uden råd og skimmel, men det giver også fyrige vine, Solar, som de siger i Frankrig. Domaine Gayda Collection er en serie vine, der hylder domænets passion for lokale druesorter, der har været dyrket i Languedoc i århundreder og som er tilpasset årstidernes skiftende vejr og vind og de lokale jordbundsforhold.

Vinen

Den lokale druesort her i flasken er Grenache − en sort som mange (heriblandt undertegnede) elsker. Så er det sagt. Grenache kan godt lide det tørre, varme og forblæste klima omkring Middelhavet. Grenache er kendt for sin sukkerrige druesaft og høstes ikke sjældent med en potentiel alkoholstyrke på 15-16 procent. Domaine Gayda har høstet druerne i midten af september, hvor druerne har den friske syre i behold og mostens sukker kun leverer 14,0 vol.% alkohol, som indgår i en fin balance med vinens frugt, syre og tanniner. Den sødmefulde drue har en relativt tynd drueskal, hvilket giver sig udtryk i den rubinrøde vins lyse tone i glasset. En aromatisk duftpalet med toner af sorte kirsebær og Herbes de provence åbner op for en nærmest eksplosiv smagsprofil af røde og sorte bær med krydret undertone, en velgørende syre, der giver vinen friskhed, og glatslebne tanniner, der afslutter smagsoplevelsen af en autentisk Grenache-vin med frugtsødme, karakter og balance.

Maden

Det balancerede tanninbid til sidst gør Gayda Collection Grenache til en fin ledsager til maden, og den elskværdige vin fortjener en luksusret som kalveschnitzel i flødesauce med Dijonsennep krydret med rosmarin og rosa peberkorn. En sval serveringstemperatur understøtter vinens friskhed.

*indeholder sulfitter