2019 Dom Denise, Pays D’Oc IGP, Frankrig

  • Drue Cabernet Sauvignon
  • Distrikt Pays D’Oc IGP, Frankrig
  • Årgang 2019
  • Vol. 14%
  • Pris 414,00 kr.

Druerne til Dom Denise stammer fra vinmarker lige øst for Narbonne i Corbiéres-regionen mindre end 30 km fra Middelhavet. Områder har ideelle betingelser for dannelsen af perfekt modne klaser af Cabernet Sauvignon druer. Her nede sydpå i Pays D’Oc opnår druerne den perfekte modenhed, som en vinbonde fra Bordeaux med et mere ustabilt, fugtigt klima godt kan misunde sine kolleger fra Sydfrankrig. Dom Denise er navnet på en fransk munk, der i det 18. århundrede var ansvarlig for produktionen af vin på Clos de Vougeot ─ et cistercienserkloster med en berømt vinmark i hjertet fa Bourgogne. Dom Alexandre Denise førte i årevis en dagbog med omhyggelige optegnelser over sine teknikker og metoder. Dagbogen blev fundet for en snes år siden og anses nu for at være et referenceværk for produktion af ædel vin. Folkene bag Dom Denise fra Pays D’Oc har efter bedste evne forsøgt at leve op til dagbogens høje krav, bl.a. håndplukning af druer fra udsøgte parceller og udvælgelse af den sundeste frugt ved en efterfølgende sortering. Efter tre ugers gæring ved 25 °C, hvor den gærende most pumpes op over laget af drueskaller to gange i døgnet, modnes vinen i egefade i et halvt år.

Vinen

Den smagfulde, sorte etiket med et enkelt motiv i guldtryk gør sit til at skabe høje forventninger til vinen i glasset. Den granatrøde farve er mørk og tæt takket være Cabernet Sauvignon druernes tykke skaller, og den indbydende duft af moden frugt er sat sammen af solbær og sorte kirsebær med diskrete toner fra fadlagringen. Den kraftfulde smag af sort bærfrugt har både kant og karakter til at matche en moden frugtfylde og vinens alkohol mens tanninerne i finalen er fuldmodne og silkeglatte. Dom Denise fremstår i smagen som en Bordeaux-vin på sydfranske solskins-steroider.

Maden

Lammekød, foreslår “Wines & Brands, der markedsfører Dom Denise, eller endnu bedre - en ”beef tartare” af skrabet, råt oksekød. Med vinens hjemstavn in mente mangler der en håndfuld grøntsager i disse forslag. Ratatouille er smagen af Sydfrankrig, så forslaget herfra er ratatouille med lammekoteletter.

*Indeholder sulfitter