2019 De Natura Rerum D&R, Ventoux, Frankrig

  • Drue Grenache, Syrah
  • Distrikt Ventoux,  Frankrig
  • Årgang 2019
  • Vol. 14,5%
  • Pris 393,00 kr.

Historien om Domaine Dauvergne Ranvier handler om to vinelskere og drømmen om en fremtid med vin. Jean-François Ranvier, der er uddannet ønolog (vinmager), mødte François Dauvergne da de blev kolleger i et stort vinfirma. De delte drømmen om at stå på egne ben, og i 2004 forlod Dauvergne og Ranvier firmaet for at skabe deres egne vine. Domaine Dauvergne Ranvier breder sig nu ud til hele Rhônedalen, hvor de laver topvine i et stort antal Rhône-distrikter. Makkerparret formår at bibeholde hver enkelt appellations egenart samtidig med at de sætter deres eget præg på den enkelte vin. Syntesen af Rhône-autenticitet og D&R-stjernestøv har skabt domænet et godt ry takket være vine, der har vundet præmier og rosende omtale i førende vintidsskrifter.

Solen skinner på Ventoux, mere end 300 solskinsdage er normen, men markerne i det bjergrige distrikt ligger generelt højere end i de øvrige Rhône-appellationer, og mistralen er med til at køle druerne ned i vækstsæsonen. Det er forhold, der dels giver Ventoux gode kort på hånden i den tiltagende, globale opvarmning, dels mindsker risikoen for angreb af svampesygdomme. ”De Natura Rerum” bærer da også det grønne mærkat med et flag, tegnet med hvide stjerner, der viser at vinen er certificeret som økologisk vin.

Vinen:

D&R Ventoux har taget sit navn efter et digt af den romerske digter Lucretius, De rerum natura. "Om verdens natur" er en naturhistorie, der tager udgangspunkt i den opfattelse, at alt er opbygget af atomer, at sjælen er dødelig, og at guderne ikke kan blande sig i menneskenes liv. Vinen er lavet på en blanding af Grenache og Syrah, og D&R har søgt at bevare frugten i vinen ved afstilkning af klaserne, udblødning af druerne ved lav temperatur, en kortvarig gæring og seks måneder fadlagring. D&R Ventoux er dyb violet med en herlig duft af sorte bær, lakrids og julekage-krydderier. I munden dominerer smagen af solbær, hindbær og kirsebær suppleret med toner af krydderier og læder; vinen har god længde og struktur, alkoholstyrken er 14,5 vol.%, og afslutningen markeres af modne, runde tanniner.

Maden:

”De Natura Rerum” er en vin med både finesse og enkel velsmag, der om sommeren vil være god til en grillkylling og om efteråret vil passe perfekt til en vildtragout med waldorfsalat. Serveres køligt ved omkring 16 °C

*indeholder sulfitter