2019 Clément Bosquet Chardonnay, Vin De France, Frankrig.

  • Drue Chardonnay
  • Distrikt France
  • Årgang 2019
  • Vol. 13,5%
  • Pris 350,00 kr.

Med kategorierne ”Chardonnay” og ”Vin De France” maler Clément Bosquet med den brede pensel. Chardonnay er en af verdens mest udbredte druetyper, som findes stort alle steder, hvor der dyrkes vin. Og Vin De France er ny kategori af franske vine uden geografisk afgrænsning − Sans Indication Géographique – som blev skabt i 2009 som erstatning for kategorien Vins de Table. En kategori med ”Vin fra Frankrig” som eneste karakteristik kan synes uambitiøst, men man skal ikke overse betydningen af den frihed, kategorien giver den enkelte vinbonde med hensyn til valg af forskellige druesorter, blanding af druer høstet fra forskellige områder og sammenstikning af vine fra forskellige årgange. Hvis der angives en årgang og/eller en druetype på etiketten, skal mindst 85% af druerne i vinen være høstet det pågældende år og mindst 85% af druerne være af den angivne sort. I de bedste hænder kan eksperimenter med druesorter, der normalt ikke er tilladt i en bestemt appellation give fremragende resultater.

Vinen

Chardonnay-druen er i sig selv ret neutral, men dens duft- og smagspalet er meget modtagelig for påvirkning fra voksested og fadlagring. Forskelle i vinifikation giver så forskellige vine som de slanke, friske syrerige vine fra Chablis til cremede, oversøiske vine med fedme, tropisk frugt og fadtoner. Her har vi en funklende, strågul vin i glasset med gyldne glimt, og dens duftpalet er sat sammen af fersken, melon og citrus. En smag af gule blommer og abrikos er krydret med lidt kokos og vanilje, og smagen har både god fylde og længde og en passende syrebalance.

Maden

Den fyldige Clément Bosquet Chardonnay klarer fint krydrede retter fra det asiatiske køkken og er i sit es til alt godt fra havet. Drik den til en omgang fisk i ovn med urter og grønt eller pak den i madkurven skoven sammen med sushi til en forårsudflugt.