2019 Chapitre Pinot Noir, Réthoré Davy, Val de Loire, Frankrig.

  • Drue Pinot Noir
  • Distrikt Réthoré Davy, Val de Loire, Frankrig.
  • Årgang 2019
  • Vol. 12,5%
  • Før 450,00 kr. Nu kun 350,00 kr.

 Ret beset er vin et forædlet landbrugsprodukt, men det er også en meget emotionel ting, der kalder på flere følelser end skrabeæg og vildmosekartofler. Hvis nogen skulle være i tvivl, vil et gensyn med filmen Sideways sætte tingene på plads. Miles, er Pinot entusiast om en hals og fortæller på et tidspunkt sine venner lidt om baggrunden for sin begejstring for Pinot Noir: ”Det er en vanskelig drue at dyrke… Pinot kræver konstant omsorg og opmærksomhed… Kun den, der tager sig tid til virkelig at forstå Pinots potentiale, kan lokke druen til at fremstå med sit fulde udtryk. Og så, jeg mener, åh, dens dufte, de er bare de mest betagende og brillante og spændende og forfinede og autentiske på planeten. Miles og hans besættelse af Pinot Noir har fået mange følgere i vinens verden. Førende vinanmeldere vil påstå, at man skal have 2-300 kr. op af lommen for at få en god oplevelse med en flaske Bourgogne – et vindistrikt, der anses for at levere den ypperste udgave af hvad Pinot Noir kan præstere.

Vinen

Derfor er det forjættende at følge udviklingen af Loire-distriktets vine på Pinot Noir i takt med at vinavlerne bliver dygtigere og det lokale klima varmere. Loire har i mange år været en yderst overset appellation for god Pinot. Indtil Miles og hans rige venner får øje på Loire, har vi almindelig dødelige chancen for at komme i Pinot-lykkeland, og Réthoré Davy er klar som kyndig rejsefører. Firmaet har alt det, der skal til for at lave god Pinot Noir på de kanter: marker med en skiferholdig jordbund, bæredygtig vinavl, temperaturstyret gæring, let filtrering, fem måneders lagring i rustfri ståltank før aftapning, nul fadlagring. Stilen i disse rødvine ligger et godt stykke fra Bourgogne; de er lettere, friskere, mere syrlige, men har samme luftighed og elegance. Vinen i glasset er lys rubinrød med en forførende duft af violer, blåbær og røde kirsebær. Livlig, frisk smag af ribs og hindbær med tiltalende frugtfylde, god længde og en fin, sprød syre. Enormt charmerede Pinot Noir fra Loiredalen, som man let kan blive forfalden til. Holdbar frem til 2025, så man kan roligt investere i nogle kasser.

Maden

Den unge, rene Pinot Noir bør serveres køligt, f.eks. til en sommerfrokost på terrassen med tærter og salater. En anden mulighed er som ledsager til en forret med en skive fransk paté og flutes. Endelig er vinen suveræn til retter med fjerkræ.

*ineholder sulfitter