2019 Calabuig Tempranillo, Bodegas Arráez, Valencia, Spanien

  • Drue Tempranillo
  • Distrikt Bodegas Arráez, Valencia, Spanien
  • Årgang 2019
  • Vol. 13%
  • Før 414,00 kr. Nu kun 350,00 kr.

Valencia er på en og samme tid navnet på en havneby, Spaniens ris-hovedstad, en spansk region og et spansk vindistrikt − men i den store verden er Valencia nok mest kendt for sin eksport af Valencia appelsiner. De vidtstrakte plantager med appelsintræer nyder godt af Valencias lune middelhavsklima med lange, varme somre og en rimelig mængde nedbør, men sommersolen gør også Valencia-distriktet velegnet til vinproduktion.

Vinen

Vinen kommer fra Bodega Arráez i La Font de la Figuera en times kørsel sydvest for Valencia. Her har familien Arráez siden 1950 lavet vin af lokale druesorter med enkel, usnobbet nydelse som mål − nu med tredje generation, Toni Arráez Calabuig, ved roret som vinmager og direktør for vinhuset. Det er en familie der holder sammen, forstår man på bagetiketten, hvor Toni fortæller at Calabuig Tempranillo er tænkt som ”el Mama’s Wine”, mødrenes vin, til ære for mødre i almindelighed og Tonis mor, Maria Belén Calabuig, i særdeleshed. Men Arráez er ikke blot navnet på en familie men står også for bodegaens team af entusiastiske medarbejdere, der knyttes sammen af de samme ideer og den samme måde at tolke opgaven med at lave god vin. Tempranillo, Spaniens signatur-druesort, trives særdeles godt i Terres dels Alforins, hvor druerne hvert år gennemgår en pålidelig, gradvis modning, som man ikke kan regne med i de fleste andre distrikter. Bodegaens stab af dedikerede, veluddannede medarbejdere og et topmoderne udstyr i vinkælderen sikrer at de modne drueklaser når frem til flasken som god vin.

Calabuig Tempranillo funkler violet i glasset og imponerer med sin generøse, let røgede duft af sort bærfrugt, vanilje og diskrete fadtoner. Smagen af fuldmodne, sorte kirsebær og brombær har en behagelig frugtsødme med et krydret pift af tobak, god fylde med en skøn eftersmag og runde, bløde tanniner i afslutningen.

Maden

Calabuig Tempranillo har med sin modne frugtsødme alt hvad der kan forlanges af en god vin til grillkød (fx rosmarinkrydret lammeculotte) og som kan matche grillsaucens delikate balance mellem surt, sødt, salt, aroma og det stærke. En velkrydret ret som spansk paprikakylling med røget bacon, skalotteløg, tomatpuré og piskefløde vil også være et godt forslag – serveret med ris naturligvis.

*Indeholder sulfitter