2019 Alves Vieira Vinho Tinto, Vinho Regional Alentejano, Portugal.

  • Drue Touriga Nacional
  • Distrikt Vinho Regional Alentejano, Portugal., Trincadeira, Alicante Bouschet
  • Årgang 2019
  • Vol. 14%
  • Pris 393,00 kr.

Alves Vieira er bade navnet på vingården og den familie, der ejer vinmarkerne. Det er i dag Catarina Vieira, der står for driften, med Pedro Riebeiro som vinmager. Alves Vieira ligger midt i regionen Alentejo, der udgør 1/3 af Portugals areal. Vi har Lissabon mod nordvest og Algarve mod syd. De varme somre og 3000 årlige solskinstimer gør Alentejo til et decideret rødvinsland. Et afvekslende terroir med skifer, granit, kalk og ler i jordbunden giver vinstokkene gode forhold. Alentejo-regionen har fået ry for at være Portugals svar på den nye verden takket være en massiv investering i moderne teknik, en stor villighed til at eksperimentere (inspireret af australske vinmagere) og en overvægt af frugtige, fyldige, solmodne vine. Fleksibiliteten dækker også valget af druesorter, hvor en udogmatisk blanding af klassiske, portugisiske og internationale sorter er med til at præge områdets rige, varme, drikkevenlige vine.

Vinen

Alves Vieira har valgt to portugisiske druer, Touriga Nacional og Trincadeira, og den franske Alicante Bouschet til vinen i flasken. Druesorten er en højtydende blå krydsning (Grenache og Petit Bouschet) med rødt druekød og en most med masser af røde farvestoffer. Druen giver frugtige vine uden megen struktur og Alicante Bouschet bruges oftest i blandinger for at give vinen farve i kinderne. De høstede drueklaser afstilkes og gæres i rustfri ståltanke ved 25 °C i 8 dage uden efterfølgende fadlagring. Vinen i glasset har en mørk, rubinrød farvetone og en indbydende duft af violer og sorte kirsebær. Pedro Riebeiro har formået at give den saftige smag af sorte bær karakter og elegance med en smule tobak og et strejf af blyantspids, som man ofte møder i portugisiske vine. Vinen vækker interesse hele vejen frem til afslutningen med runde, modne tanniner.

Maden

Alves Vieira har alle de kvaliteter der skal til for at ledsage en populær ret som roastbeef med bagte kartofler, grønne bønner og bearnaisesauce. Det er festmad som du kan servere sammen med et glas Vinho Tinto for dine vaccinerede venner, når landet åbner op for gæstebud i løbet af sommeren.