2018 Terre Des Roques, Famille Gastou, Vin De France, Frankrig

  • Drue Grenache, Syrah, Carignan, Cinsalult
  • Distrikt Famille Gastou, Vin De France, Frankrig
  • Årgang 2018
  • Vol. 14%
  • Pris 450,00 kr.

Druerne til Terre Des Roques er høstet fra en lille vinmark i kommunen Cesseras i hjertet af Minervois-distriktet i Sydfrankrig. Ejerne af vinmarken, Nelly og Christian Gastou, plejede at levere druerne fra marken til et vinkooperativ, men besluttede så, at de kunne udnytte den gode frugt fra markens gamle vinstokke bedre ved selv at vinificere og aftappe vinen i samarbejde med den professionelle vinmager, Claude Serra. I 2008 lagde man produktionen af vin om efter økologiske principper. Terre Des Roque har certifikat som økologisk vin, Vin Bio, hvilket man kan se på det lille øko-flag (et blad tegnet med hvide stjerner) på bag-etiketten. En tør, kølig blæst og solskin 300 dage om året gør det svært for råd og svamp at få fodfæste i vinmarken. Minervois er med sine 15.000 ha vinmarker et af de største vinproducerende områder i Languedoc-Roussillon regionen.

Vinen

Markerne i kommunen Cesseras hører med til den tredjedel af arealet som har klassifikation som Minervois AOC. Men ikke nok med det – Gastou-familiens mark i Cesseras hører også med til de 400 ha vinmarker, der kan prale af en status som 1er Cru Du Languedoc La Livinière. Man kan derfor spørge hvorfor Terre Des Roques bruger appellationen Vin De France, som ligger nederst i appellation-pyramiden. Det er der flere grunde til. For det første er vinen lavet på druer høstet fra unge vinstokke, som ikke har nået den alder, der kræves efter reglerne for Minervois AOC − for slet ikke at tale om de endnu skrappere regler for La Livinière. For det andet giver Vin De France-appellationen vinhuset en større frihed med hensyn til valg af druesorter . Terre Des Roques er lavet på klassiske Languedoc sorter: Grenache, Syrah, Carignan og Cinsault. Vinen i glasset er lysende violet og har en skøn duft af violer, kirsebær og krydderurter. Smagen er pakket med solmodne, sorte skovbær, som er i god balance med en frisk syre, mineralske toner og silkebløde tanniner.

Maden

Terre Des Roques en frugtdreven vin skabt til let og ligefrem nydelse, og den fortjener at blive serveret køligt i store glas og drukket i store slurke sammen med et let og ligefremt traktement .

*indeholder sulfitter