2018 Otero Mencia Crianza, Valles De Benavente DOP, Spanien

  • Drue Mencia
  • Distrikt Valles De Benavente DOP, Spanien
  • Årgang 2018
  • Vol. 14,5%
  • Pris 450,00 kr.

Drue: Mencia

Distrikt: Valles De Benavente DOP, Spanien

Årgang: 2018

Vol: 14,5%

Tæt ved Spaniens nordøstlige grænse mod Portugal ligger vindistriktet Valles De Benavente, hvis historie rækker tilbage til middelalderen. De 3 Benavente-dale, Valverde, Tera og Vidriales, har overvejende fastlandsklima med nedbør i den lave ende, masser af solskin og ekstreme temperaturforskelle fra minus 15 °C om vinteren til 40° varme om sommeren. Markerne, der ligger i godt 700 meters højde over havet, har en sandet jordbund med kalksten og ler. Højdens kølende indflydelse i druernes vækstsæson er med til at skabe en bedre syrebalance i vinene.

Vinen

Otero er resultat af en hundredårig tradition for vinavl kombineret med det unikke terroir i Benavente-dalene. Juan Otero startede med nogle få vinmarker og en mindre vinkælder tilbage i 1906, og i 1984 stod bodegaen klar til overtagelse af tredje generation, Juan Otero, der netop havde afsluttet sin uddannelse i ønologi. Mencia-druen trives godt her i det lidt køligere klima, hvor druesorten med sine lette, lyse, velduftende vine med en frisk syre er blevet kaldt Spaniens svar på Pinot Noir. Men stilen på Mencia-vinene spænder ret bredt fra vine i den lette ende af skalaen, der kan minde om ung Beaujolais, til vine lavet på druer høstet fra gamle vinstokke, som giver tætte, koncentrerede vine med høj alkoholstyrke, magtfulde tanniner og en frisk syre. Otero Mencia Crianza tilhører den sidstnævnte. Den har en tæt rød farve med et blåligt skær. Vinens oplivende duft har toner af blå blommer, grønne urter og et strejf af kanel, og den delikate tone af julekagekrydderier går igen i smagen sammen med blåbær og vilde kirsebær, lidt urter og sidst, men ikke mindst, en spændstig frugtsyre og en rank tanninstruktur. En frisk og typerigtig udgave af den nye dreng i klassen, der har lagret 12 mdr på fad.

Maden

De senere år har Mencia oplevet en voksende, international opmærksomhed, der hænger sammen med tidens stræben efter det elegante uden fravær af potens eller personlighed. Fælles for de bedste vine er, at de besidder en nærmest uhørt elegance og friskhed, som gør dem både drikkevenlige og madvenlige. Har man mod på lidt ekstra arbejde i køkkenet, vil en svamperisotto være en glimrende ledsager til et glas Otero Mencia Crianza.

*indeholder sulfitter