2018 Mula Velha Syrah, Vinho Regional Lisboa, Portugal

  • Drue Syrah
  • Distrikt Regional Lisboa, Portugal
  • Årgang 2018
  • Vol. 13,5%
  • Før 450,00 kr. Nu kun 360,00 kr.

Et blik på etiketten giver et tip om at dyret i fuldt firspring er et muldyr ─ ”mula” på portugisisk ─ mens muldyrets vitalitet ikke leder tanken hen på betydningen af ”velha” = gammel. Forklaringen er at Mula Velha i Portugal er et udtryk, der beskriver en klog og vidende person, der ikke er let at løbe om hjørner med. I den aktuelle sammenhæng dækker udtrykket en karakteristik af ønolog Carlos Eduardo, som har lavet vinen. Carlos har gennem årene bevist sit talent for at lave vine med et konsistent, højt kvalitetsniveau og som er særdeles drikkevenlige.

Vinen

Frugten til Mula Velha er høstet i Vinho Regional Lisboa – et af Portugals største og vigtigste vindistrikter.  Her skabte Luis Parras i 2010 sit vinhus og efter et årelangt arbejde med at optimere alle led i vinproduktionen fra mark til kælder kan Parras kan i dag præsentere en flot serie vine. De fleste Lisboa vinmaker ligger i den maritime zone, hvor drueklaserne i sommervarmen ventileres af kølende briser fra Atlanterhavet. Længere mod øst, i læ fra bjergkæden Serra de Montejunto er klimaet lunere, hvilket Carlos Eduardo har udnyttet til at lave sin vin på 100% Syrah ─ en langsomt, sent modnende druesort, hvor solskin og varme i hele druens vækstsæson har stor betydning for vinen i flasken. Samtidig er naboskabet til det kølige Atlanterhav med til at give elegance og friskhed, hvilket man godt kan savne i f.eks. en del australske udgaver af Shiraz, som druen kaldes nede på de kanter. I samme friske retning trækker gæring og lagring på stålfad. Vinen i glasset er dyb, mørk violet med en indbydende duft af brombær og solbær. Den saftige, fyrige smag af solmodne, sorte skovbær forener frugtens sødme og velsmag med både kant og karakter og en finale med runde, modne tanniner. Mula Velha Syrah er et resultat af excellent vinhåndværk og sund, velplejet frugt.   

Maden

Mula Velha Syrah gør livet lettere i køkkenet, for alle vil kunne lide vinen og den passer til mange forskellige retter hvad enten det handler om gryde, ovn eller grill.  Vinen er særdeles god til krydrede gryderetter som gullasch, og det er en af de få vine der kan klare retter med sødlige, orientalske krydringer.

*indeholder sulfitter