2018 Montigoli Rosso Veronese, Rosso Veronese IGT, Italien.

  • Drue Corvina, Rondinella
  • Distrikt Veneto, Italien.
  • Årgang 2018
  • Vol. 14%
  • Pris 450,00 kr.

Hvorfor gøre det indviklet, når det kan gøres enkelt? Det er Montigoli Rosso Veronese et godt eksempel på. Veneto er en af Italiens mest betydelige vinregioner, der strækker sig fra foden af alperne i nord til Po-floden i syd med den skønne Lago di Garda, som naturlig grænse mod vest. En fællesnævner for vinene fra Veneto er blid, let drikkelig velsmag. Montigoli er lavet på Corvina Veronese (80%) og Rondinella (20%), hvilket svarer til den blanding, som den kendte Valpolicella fra Verona-provinsen typisk er lavet på.

Vinen

Montigoli er fremstillet af det hæderkronede kooperativ Cantina Valpolicella Negrar (CVN). Kooperativet blev etableret af en flok engagerede vinbønder tilbage i 1933 som Cantina Sociale Valpolicella, og med produktionen af den første Amarone i 1938 var CVN med til at ændre Venetos vinprofil for bestandigt. CVN er i dag et af regionens mest kvalitetsbevidste kooperativer med over 230 vinbønder, som tilsammen ejer mere end 700 hektar vinmarker. Druerne til Montigoli er høstet i slutningen af september fra 15-25 år gamle vinstokke, hvilket er den alder hvor vinstokken giver mange drueklaser af høj kvalitet. Efter høsten afstilkes klaserne og druerne presses ganske let før gæring. Efter en malolaktisk eftergæring, hvor den skarpe æblesyre omdannes til blid mælkesyre, lagrer vinen på ståltank indtil aftapning på flaske. Corvina er en druesort med tynd skal, som derfor typisk giver ret lyse vine med en fin syre og et lavt tanninindhold. Rondinella bidrager med mere farve i vinen sammen med aromatiske dufte og en fast struktur. Vinen i glasset er rubinrød med lys kant og en delikat duft af røde kirsebær. Den dejlige smag af røde bær og blå blommer er let og frisk i munden med en oplivende syre og en afslutning med fløjlsbløde tanniner. Vinens saftige, enkle velsmag giver straks lyst til et glas mere.

Maden

Gastronomisk har Rosso Veronese det også fint med enkelhed i form af retter fra vinens hjemland. Spaghetti Carbonara er en klassisk smagfuld og enkel pastaret, der rummer essensen af det romerske køkken. Retten er simpel at lave, du skal bruge få ingredienser og så smager den vældig godt – specielt ledsaget af et stort glas kølig Rosso Veronese.

*indeholder sulfitter