2018 Devinis Primitivo, Candido, Salento IGT, Italien

  • Drue Primitivo
  • Distrikt Salento IGT, Italien
  • Årgang 2018
  • Vol. 14%
  • Pris 450,00 kr.

Med købet af 250 ha marskland i 1929 tog Francesco Candido første spadestik til realiseringen af sin drøm om at etablere en vingård i Puglia, ”Italiens hæl”, hvor klimaet er meget favorabelt for vinavl. Næste skridt var plantningen af tre lokale druesorter − Primitivo, Negroamaro og Malvasia Nera − og med årene modnedes beslutningen om det afgørende tredje skridt: vinifikation af egne druer i egen vinkælder. I årevis var den solmættede frugt fra vinmarkerne i Puglia blevet sendt nordpå som druer eller druemost til etablerede vinhuse, der havde behov for mere farve, saft og kraft i deres vine, men i 1957 kunne Francesco sende de første flasker vin lavet på Negroamaro på markedet med navnet Candido på etiketten. I 1978 tog sønnen Alessandro over som leder af Azienda Vitivinicola Francesco Candido med en fuldt udbygget vinkælder med moderne udstyr i byen San Donati midt på Salento-halvøen. Sammen med sin bror Giacomo og et engageret hold vinarbejdere dyrker Alessandro i dag egne vinmarker samtidig med at de har opsyn med vinmarker, der dyrkes af lokale vinbønder i samarbejde med Candido-vinhuset.

Vinen

Vinstokkene nyder godt af konstante briser fra det Joniske Hav mod syd og Adriaterhavet mod øst, og betydelige temperaturskift mellem dag og nat er med til at sikre et passende niveau af frugtsyre i druemosten. Devinis Primitivo er lavet 100% på Primitivo-druen, som har været kendt og dyrket i området i århundreder. Druesorten blev oprindelig kaldt ”Primaticcio”, og sorten skylder sit navn fra det faktum, at dens druer er blandt de første der bliver modne og kan høstes så tidligt som i slutningen af august. Efter høsten har den unge vin kun lagret på ståltank, hvilket har afgørende betydning for vinens karakter. Vinen i glasset er lys rubinrød med en delikat duft af kirsebær og et strejf af hindbær og rosenblade. Smagen har en behagelig let frugtsødme fra røde bær, som er i fin balance med en oplivende syre og de runde, modne tanniner i afslutningen. En Primitivo i den lettere stil, som giver lyst til et glas mere.

Maden

Candido præsenterer her en rødvin, som har et særdeles bredt potentiale som ledsager til et godt måltid, selvfølgelig gerne til pasta og pizza. Der er meget at glæde sig over når man har Candido Primitivo solskin i glasset til at sprede lys i vintermørket.

Indeholder sulfitter