2018 Corvina Veronese, Veneto, Italien.

  • Drue Corvina
  • Distrikt Veneto, Italien
  • Årgang 2018
  • Vol. 12,5%
  • Før 393,00 kr. Nu kun 350,00 kr.

Måske virker ”Corvina” ikke bekendt, men ”Valpolicella” og ”Amarone” vil du med garanti nikke genkendende til. De nævnte vintyper er enormt populære her i landet. Vindistriktet Valpolicella, der betyder dalen med de mange kældre, ligger på den østlige side af Gardasøen ved foden af Monte Lessini. Alle dalene i Valpolicella er dannet af vandløb i nord-syd-gående retning med de tre dale, Negrar, Marano og Fumane, som de bedst kendte. Her har Cantina Valpolicella Negrar sine marker, hvor de høster druerne til Valpolicella vinene.  Cantina Valpolicella Negrar er grundlagt som ”cantina sociale” − et andelsbaseret kooperativ med særlige skattefordele, der er forpligtet til at modtage medlemmernes druer. I 1980’erne havde begrebet fået et blakket ry for produktion af anonyme, uinteressante vine, så i 1989 besluttede cantina’en at skabe et nyt brand, Domìni Veneti, med det formål at lave kvalitetsvin med druer høstet fra udvalgte parceller og vinificeret efter alle kunstens regler. En gren af Domìni Veneti-brandet fik navnet ”La Scuola Nel Vigneto” som hyldest til landskabets biodiversitet og de terrasser og stenmure, der karakteriserer vinmarkerne i Valpolicella. Det unikke landskab med gamle stensætninger blev i 2018 optaget på UNESCOS's Verdens-arvliste. Vinens etikette er tegnet af lokale kunstnere med motiver fra vinmarkernes terrasser.

Vinen

Corvina er den vigtigste drue i Valpolicella-distriktet, hvor den bidrager med krop, fylde, dybde og struktur til vinen samtidig med en duft og smag af kirsebær og en forfriskende syre. Her i glasset er Corvina på banen som den eneste spiller, og vinen udtrykker alle druens kvaliteter fra den lyse, rødblå farvetone til den indbydende duft af røde kirsebær. Et særkende ved smagen af Corvina veronese er den friske syre, som gør vinen læskende og let drikkelig, og en blid og diskret tanninstruktur i afslutningen, som alle, der ikke holder af snerpende garvesyre, vil vide at sætte pris på.

Maden

Med en klassisk Corvina Veronese virker det indlysende at blive i den italienske boldgade med en al dente pasta med kødsovs, svampe, bacon og tomater eller måske en Pizza Al Prosciutto med tomat, frisk mozzarella, oliven, frisk basilikum og italiensk prosciutto skinke.

*indeholder sulfitter