2018 Château Grimont, Cadillac – Côtes De Bordeaux, Frankrig.

  • Drue Merlot, Cabernet Sauvignon
  • Distrikt Cadillac – Côtes De Bordeaux, Frankrig.
  • Årgang 2018
  • Vol. 14%
  • Før 414,00 kr. Nu kun 350,00 kr.

Bordeaux er med sine 120.000 ha vinmarker Frankrigs største vindistrikt og desuden et af verdens største vinområder. Årligt produceres her mere end 700 millioner flasker vin, der i status og kvalitet rækker fra enkle bordvine til de dyreste, mest prestigiøse vine i verden. Det meste af vinen fra Bordeaux er rød, men der laves også tør hvidvin, hvide dessertvine, rosévin og mousserende vin. Vil man sætte sig ind i opbygningen af Bordeaux-distriktet, kan man godt forberede sig på en del timers læsning. Fordelt over hele departementet Gironde findes der 54 forskellige appellationer (godkendte vinområder med veldefineret klassifikation) på henholdsvis højre og venstre bred af den mægtige Gironde-flod og dens to bifloder Garonne mod syd og Dordogne mod nordøst. Cadillac-distriktet er opkaldt efter byen Cadillac, som også har lagt navn til det berømte bilmærke til minde om bilproducenten Antoine de la Mothe, som er født i Cadillac. Distriktet fik sin egen appellation i 1980, men  blev i 2009 lagt sammen med Côtes de Bordeaux til: Cadillac – Côtes De Bordeaux. Her er stenet, kalkrig jord i et bælte, 5 km bredt og 60 km langt, på højre side af Garonne sydøst for byen Bordeaux. Det majestætiske Château, blev sammen med de omkringliggende vinmarker overtaget af familien Yung i 1958 og de har gjort det godt med 80 medaljer for deres vine i løbet af de sidste 10 år. Château Grimont 2018 har fået sølvmedalje ved Challenge International Du Vin 2019 og et ”Best Buy” prædikat i det amerikanske vinblad Wine Enthusiast.

Vinen

Château Grimont er lavet på 80% Merlot og 20% Cabernet Sauvignon. Funklende Bordeauxrød er vinen i glasset med en delikat duft af solbær med toner af egefad og et strejf af tobak. Den friske smag af rød bærfrugt er både intens og karakterfuld og har det tannin-bid i afslutningen, som er karakteristisk for en ung, rød Bordeaux. 

Maden

En typerigtig Bordeaux som Château Grimont har det bedst med et godt stykke fedtmarmoreret kød på tallerkenen, hvor vinens indhold af faste tanniner kommer til deres ret ved at rense munden for fedt efter hver mundfuld. Den røde Bordeaux er en madvin par excellence, - man glemmer tit hvor gode vine der findes i mange af Bordeaux-distriktets mindre kendte appellationer. 

*indeholder sulfitter