2018 Château Cesseras, Minervois Cuvée Olric, Minervois AOP, Frankrig.

  • Drue Syrah, Carignan, mouvedre
  • Distrikt Minervois AOP, Frankrig.
  • Årgang 2018
  • Vol. 14,5%
  • Pris 450,00 kr.

“Hverken læger eller medicin syntes til nogen nytte over for soten, hvad enten det nu lå i sotens natur eller i uvidenhed hos de praktiserende,” skrev Boccaccio i forordet til sin novellesamling Decameron om pestens hærgen i Firenze år 1348. ”Dersom man drikker af hjertens lyst, er glad, morer sig, synger og spøger over alt, så har man nok det bedste råd mod denne plage!” Nutidens læger ved mere og har flere våben mod epidemien, men den tilsyneladende endeløse kamp mod nye varianter er meget frustrerende. Stadig flere restriktioner for vores sociale liv gør behovet for et godt glas vin ekstra påtrængende.

Vinen

For tiden er en rejse til sydens sol er forbundet med besvær og risiko, så lad os tage på en virtuel vinrejse med Château Cesseras i glasset til vindistriktet Minervois, hvor vi skal besøge Domaine Coudoulet i byen Cesseras, der ligger mellem Carcassonne og Middelhavet. Domænet har været i familien Ournacs eje siden 1840, og i dag er det syvende generation, Pierre-André Ournac, der med passion og talent forvalter familiens arv af vinmarker, traditioner og erfaringer sammen med sønnen Camille og nevøen Guillaume. Pierre-André overtog i sin tid roret efter sin mor, der havde stået for driften ad domænet i 35 år efter at være blevet enke lige før slutningen af 2. verdenskrig. “Forestil jer at en vin ikke kun handler om smag men også om en værdsat dyd som troskab. En vin må være tro mod det landskab, hvor den er født, mod den historie, den er rundet af, og mod den vinbonde, der har lavet den. Det er med alt dette in mente at jeg arbejder med vin”, siger Pierre-André. Den purpurfarvede vin i glasset har en intens duft af violer, krydderier og sorte bær med et strejf af sød tobak. Smagen af solmoden frugt nærmest eksploderer i munden, og den flotte frugtfylde med toner af lakrids og peber er i perfekt balance med en fyrig alkoholstyrke og en finale med modne, runde tanniner. Med en flaske Château Cesseras i bagagen har vi lidt af sydens sol med hjem fra vores virtuelle vinrejse.  

Maden

Château Cesseras skyder ikke med løst krudt med hensyn til at forkæle vores sanser. Den røde vin har alt hvad der skal til for at sætte kulør på en robust vinterret som confiterede andelår med ovnstegte rodfrugter, eller hvad med at skænke den i glasset til en spændende ret som nyretapper med morkelsauce.

indeholder sulfitter