2018 Château Belingard, Bergerac AOC, Frankrig.

  • Drue Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Malbec
  • Distrikt Bergerac AOC, Frankrig.
  • Årgang 2018
  • Vol. 13%
  • Før 393,00 kr. Nu kun 360,00 kr.

Dordogne, Bordeaux-distriktets smukke bagland langs floden Dordogne, er hjemsted for en række vindistrikter, der laver spændende og karakterfulde vine, men samtidig er området en af de mest oversete vinregioner i Frankrig. Det lyder som et paradoks, men den indlysende forklaring skal søges i naboskabet med Bordeaux ─den største superstar i klodens vrimmel af vindistrikter. Vinbønderne i Bergerac bruger samme druesorter som kollegerne i Bordeaux, og stilen i vinene er et meget langt stykke af vejen også den samme, men man kan forvente mindre behov for årelang modning af de unge vine i kælderen. Bergeracs bønder byder på drikkemoden, fornuftig kvalitet. Der er omkring 180 km fra Bergerac til Atlanterhavets kyst mod vest, så klimaet her i baglandet er mindre maritimt og lidt mere ekstremt end i Bordeaux. Vinmarkerne ligger mere i højderne og har en sandet, leret jordbund med et større indhold af kalksten.

Vinen

Den røde Bergerac fra Château Belingard er lavet på 60% Merlot, 25% Cabernet Sauvignon, 10% Cabernet Franc og 5% Malbec. Druerne udblødes med den nedkølede most i fire døgn før starten på gæringen, hvor den gærende most flere gange om dagen pumpes op over laget af skaller øverst i tanken for at trække farve- og garvestoffer fra skallerne til vinen. Efter en kort modning på træfade tappes vinen på flaske, hvor den nu efter fire års flaskemodning er fuldt drikkeklar.  Vinen i glasset har mange lighedstræk med en ung Bordeaux. Farven er klassisk bordeauxrød og den delikate duft af sorte og røde bær har toner af tobak og et strejf af vanilje fra egefadet. Den karakterfulde smag rummer både elementer af fuldmoden bærfrugt og en fast tanninstruktur med god længde og fylde. Guldmedaljevinder ved Concours de Bordeaux og Concours Mondial des Feminalise. 

Maden

Med sit nære slægtsskab til Bordeaux er Château Belingard en oplagt ledsager til kødretter, fordi vinens tanniner mørner kødets proteiner og renser munden for fedt samtidig med at kødet får vinen til at virke mere rund og blød. Hvis man ydermere lader en Sauce Bordelaise (lavet på rødvin, smør, skalotteløg, fond, krydderurter og eventuelt marv) ledsage kødet, vil man opleve at selv et par dråber af denne rødvinssauce giver en helt ny smagsoplevelse til den mest simple okseudskæring.

*indeholder sulfitter