2017 Keule Reserva Syrah, Los Lingues Single Vineyard, Chile

  • Drue Syrah
  • Distrikt Los Lingues Single Vineyard, Chile
  • Årgang 2017
  • Vol. 14%
  • Pris 450,00 kr.

Keule Reserva Syrah er en enkeltmarksvin, hvilket betyder at druerne er høstet fra en velafgrænset mark med særlige kvaliteter. Marken hører hjemme i Colchaguadalen syd for Santiago, nærmere bestemt Alto Colchagua − et område af dalen der ligger mod vest ved foden af Andesbjergene. Efter flere års studier af Chiles forskellige dalsystemer og vindistrikter fandt familien Undarraga frem til Los Lingues området. Så langt øjet rakte var bjergskråningerne dækket af krat og buske samt purpurrøde blomster hist og her. Set fra et vinavler-perspektiv havde den 60 ha store parcel tre oplagte kvaliteter: fem forskellige typer jordbund af vulkansk oprindelse, en hældning med perfekte dræningsforhold, der tvinger vinstokkens rødder i dybden og en højde på 350 meter over havet, som giver de kølige nætter, som vinstokken bruger til at holde druernes syreniveau oppe i en passende højde. Historien om Undarraga-familien starter i 1879, hvor Francisco Undarraga Vicuña rejser til Chile med stiklinger fra europæiske vinstokke og etablerer vinhuset Undarraga, der med årene blev en af landets største vinproducenter. I 2006 brød Alfonso Undarraga Mackenna ud for at starte for sig selv sammen med tre sønner og en datter. Resultatet blev vinhuset Koyle, der har produceret Keule Syrah under ledelse af Cristobal Undarraga – sjette generation af vinbønder. Huset har i en årrække bekendt sig til kompromisløs, biodynamisk vinproduktion og Keule Syrah etiketten er da også prydet med det lille flag, der er symbol på økologi-certificering. Der bruges kun kunstvanding i meget begrænset omfang, og alle vinene gæres ved brug af ejendommens naturlige gær.

Vinen

Vinen i glasset bevidner vinhusets ry for talentfuld vinifikation: farven er mørk rubinrød og den intense duft har elementer af violer, brombær, en anelse læder og et pift af hvid peber. Smagen af krydret, sort bærfrugt er robust og kraftfuld med både kant, karakter, druetypicitet og faste tanniner. Keule Reserva Syrah er kraftigere i udtrykket end Syrah fra Nordrhône og mere elegant end australsk Shiraz.   

Maden

Keule Syrah er en god ledsager til retter med lam eller svinekød, så hvad med at vælge en nakkefilet, der gerne må ligge i rødvinsmarinade i 24 timer før den langtidssteges i ovnen. Skyen laves til en god sauce og servering med ovnstegte kartofler og en frisk, sprød salat sætter kronen på værket.