2016 Brownstone Zinfandel, Lodi, Californien.

  • Drue Zinfandel
  • Distrikt Lodi, Californien.
  • Årgang 2016
  • Vol. 13%
  • Før 414,00 kr. Nu kun 350,00 kr.

Det californiske vindistrikt Lodi ligger i det flade dalstrøg mellem San Fransisco bugten og Sierra Nevada bjergkæden. Her laver man vin på over 100 forskellige druesorter, men distriktets signaturdrue er Zinfandel, og Lodi, distriktets hovedstad, er kendt som "Zinfandel Capital of the World". Zinfandel-druen blev bragt til Californien af italienske indvandrere omkring 1845. Tre år senere startede guldfeberen i Californien med nyheden om et stort guldfund, der fik 300.000 mennesker til at strømme til for at prøve lykken. Guldgraverne var tørstige, og Zinfandel, en meget produktiv druesort, var perfekt til at slukke deres tørst.

De sandede jorder omkring Lodi er hjemsted for nogle af Californiens ældste vinstokke, plantet for over hundrede år siden. Etiketten fortæller at nogle af vinstokkene i de gamle vinmarker stammer helt tilbage fra 1850’erne. Udtrykket ”old vine” har ikke nogen lovmæssig definition, men står der ”old vine” på en vin fra Californien, vil vinen typisk være lavet på druer høstet fra marker med vinstokke, der har været i uafbrudt drift i mindst 40 år. De legendariske ”Old Vine, Old Clone” Zinfandel vinstokke er kendt for at bære forholdsvis få drueklaser per vinstok, men frugten fra de gamle stokke er til gengæld af høj kvalitet.

Vinen

Californisk Zinfandel er herlig ødsel vin, der kan tage enhver vinterdepression i opløbet med sin solskinsmættede frugt og generøse personlighed, der rummer elementer af både iørefaldende Beach Boys klassikere og iøjnefaldende scener fra Marilyn Monroe film. Den blåviolette vin i glasset byder næsen på Zinfandel-druens klassiske duft af sorte bær med toner af svesker og mørk chokolade. En intens smag af lækker, sødmefuld frugt fylder munden fra første sekund, og vinens nærmest portvinsagtige fylde har ikke sin rod i en høj alkoholstyrke men i den karakterfulde frugtfyldes toner af fyldte chokolader. Vinen slutter sin forkælelse af smagsløgene med en lang eftersmag og silkebløde tanniner.  

Maden

Old vine Zinfandel er ikke skabt til frokostbordets grøntsags-salater − der skal heftigere ting på tallerkenen. Hvis det var jul, kunne det være andesteg med rødkål og svesker, og hvis det var sommer, ligger valget af en grillbøf med en sød, krydret BBQ-sauce lige for.

*indeholder sulfitter