2015 Les Enfants Terribles, AA Aegerter, Pays d’Oc, Frankrig

2015 Les Enfants Terribles, AA Aegerter, Pays d’Oc, Frankrig.

AA Aegerter er et vinderhold bestående af far og søn, Jean-Luc og Paul Aegerter, som i løbet af en ret kort årrække er lykkedes med at skabe sig et solidt fodfæste i det sagnomspundne Bourgogne-distrikt. Det er lettere sagt end gjort, og for de fleste vinproducenter i Bourgogne foregår det ved at man arver en eller flere vingårde.. Jean-Luc og Paul har ikke arvet jord men bygget deres vinimperium op ved flid og dygtighed koblet sammen med passion..
Jean-Luc og Paul Aegerter har produceret vin i Nuits-Saint-Georges siden 1988, og etableringen af et domæne med en portefølje fra kommunevin til Grand Cru vine plus åbning af en vinbutik i både Nuits-Saint-Georges og Beaune har krævet sved på panden og is i maven.

I dag står Paul ved roret, og der er ikke noget at sige til, at han har haft lyst til at spille lidt bold på udebane. Hans valg af udebane er let at forstå: Pays d’Oc, den store vinregion ved Middelhavet, der har sol hver dag, 56 forskellige druetyper at lege med. Her kan man slå sig løs med store armbevægelser og med varemærket ”Les Enfants Terribles” har Paul slået tonen an som den skrækkelige Olfert.

Men naturligvis ved Paul Aegerter præcis hvad han gør, og valget af Syrah, der elsker varme og kræver en lang, god sommer for at modne, virker indlysende. Den tykskallede drue har givet vinen i glasset en intens rubinrød farve og en indbydende duft af sorte bær og provencekrydderier. Den robuste smag af sort bærfrugt har både kant og karakter, der er en fin syrebalance og i afslutningen kommer Syrah-druens faste tanninstruktur .

Tips til servering
Den uhøjtidelige, sydfranske Syrah-vin lægger op til at følge i skrækkelige Olferts fodspor og slå sig løs i valget af menu. De lokale ville måske vælge en bonderet som provencalsk lammegryde med rodfrugter, hvor en dansk pendant kunne være skipperlabskovs med laurbærblade, bacon, løg og kartofler.