2015 Rhebokskloof Flat Rock Red, Costal Region, Sydafrika

Navnet antyder, at vingården er grundlagt af hollænderne. I midten af 1600 tallet anlagde de en koloni på sydspidsen af det afrikanske kontinent. Der var ingen lokale stammer der gjorde krav på jorden. Hollænderne var der bare for at kontrollere den ”nye” krydderivej fra Østen til Europa. Vin blev hurtigt en vigtig del af transporten. Man havde lært, at det kunne forhindre skørbug på de lange rejser.

Vi er godt og vel en halv times kørsel fra kysten og Cape Town. Vi er kørt gennem Stellenbosch og er kommet frem til Paarl. Vi har længe kunne se de nøgne bjerge, der rejser sig bag byen. Sidst på dagen, når solen står lavt, lyser de op som perler. Derfor navnet. Det er i den fantastiske Paarl-dal, at nogle af Sydafrikas bedste vine bliver til. Landskabet er vidunderligt. I det frodige grønne landskab ser vi rundt omkring de hvide velholde vingårde. De fleste gemt lidt af vejen mellem bølgende bakker og dekorative klippevægge og bygget i Cape/Dutch stilen, med hvide mure, stråtag og stukgavle.

Et af de smukkeste og mest fredfyldte steder er Rhebokskloof Wine Estate, hvor det ikke ser ud til, at der er sparet på noget som helst. Vingården har nogle af deres bedste vinmarker på og omkring de berømte Paarl-granit klipper. De markedsfører en række vinserier. Vi har tidligere præsenteret Pearlstone serien. Denne gang har vi valgt en rød og en hvid fra vinhusets Cellar Selection-serie.

Vinen er sammensat af 57% Pinotage og 43% Shiraz. Der er druer både fra Paarlklippen og fra nøje udvalgte marker ude fra kysten. Høsten er foretaget fra midt i februar til midt i marts. Høstudbyttet lå på 8 tons pr hektar. Druerne blev håndhøstet og bragt i hus hver dag inden solen fik fat. Tankgæring med daglig pumpning af mosten/ vinen over skallerne. Derefter lagring på ny fransk eg (300 liter) i 16 måneder. Let filtrering inden aftapningen.

Det er en vin der er kælet for. Det smages tydeligt. Vinen er meget imødekommende. Næsen fyldes med intens duft af sort og rød frugt. Smagen er saftig med lidt blomme, solbær, jordbær og kirsebær. Den fornemmes blød og fyldig med en karakterfuld moden, dæmpet garvesyre.

Tips til servering
Den er perfekt til krydrede kødretter med masser af tilbehør.