2016 Tucumen Cabernet Sauvignon, Mendoza, Argentina

”I slutningen af 1800-tallet emigrerede Abraham og Juana Buduguer fra Libanonbjergene, et distrikt under det osmanniske rige, til Tucumán, den største by i det nordvestlige Argentina. Familien begyndte at dyrke sukkerrør og endte, tre generationer senere, som den største producent af sukkerrør
i Argentina. I 2005 købte Buduguer-familien 100 ha jord i Maipo, Mendoza, hvor de plantede vinstokke og ferskentræer. De første druer fra markerne i Maipo blev høstet i 2008. Senere fulgte 30 ha i Agrelo, Luján de Cuyo, lige syd for Mendoza, hvor familiens vineri blev etableret.

Vinmarkerne ligger i knap 1.000 meters højde ved foden af Andesbjergene, hvor der kun falder omkring 200 mm regn om året. Vinstokkene er derfor afhængige af et drypvandingssystem, der henter vand fra floderne med smeltevand fra Andesbjergene. Mendozas tørre højslette byder på ideelle betingelser for dyrkning af vin takket være få problemer med plantesygdomme i det tørre klima, en stabil vandforsyning, garanti for strålende sol fra en skyfri himmel i vækstsæsonen kombineret med lave temperaturer om natten, der beskytter balancen i druerne mellem druesukker og frugtsyre. Lave lønninger er med til at holde priserne på Mendozas vine i ave.

Malbec er Argentinas signaturdrue, men her handler det om druen Cabernet Sauvignon, som på godt og ondt er den mest udbredte rødvinsdrue i verden. En Cabernet fra et køligt år giver syrlige, snerpende vine som passer bedst til folk, der foretrækker at sove på den bare jord, vinterbade, spille rugby, bestige bjerge og gøre andre ting, hvor afstraffelsen indgår som en del af fornøjelsen, men den slags Cabernet ’er møder man ikke i Mendoza. En tæt, mørkeblå tone lover en vin med god koncentration.

Den delikate duftpalet er sat sammen af modne solbær, eukalyptus og toner fra egefadet. I smagen har vinen en stil som en ung Medoc med generøs solbærfrugt, toner af tobak og et strejf af blyantspids. En finale med faste, runde tanniner bekræfter indtrykket af en drikkemoden Cabernet Sauvignon..

Tips til servering

Et glas Tucumen Cabernet Sauvignon vil være en oplagt ledsager til en argentinsk oksebøf med bagt kartoffel, bønnesalat og hvidløgssmør