2014 Babylon’s Peak, Shiraz / Grenache, Swartland, Sydafrika

Babylon er navnet på en af de mest succesrige vingårde i det sydafrikanske Cape-land. Den ligger højt i baglandet med udsigt til Paardeberg bjergene. Den er privatejet af Bassom familien der gennem fire generationer har videregivet kunsten at lave store vine.

Det er hård arbejde blandet med en stor passion. Kun lavtydende druer fra ikke-kunstvandede marker indgår i Babylond Peak vinene. Granitten giver vinen en fin mineralsk karakter.

 

Vi er i smukke omgivelser. Med Taffelbjerget foran os, og længere ude Kap det Gode håb, hvor de to have mødes, er skønheden ikke til at diskutere. Og tager man ind i vinlandet mødes man af en frodig vinhave, der ligger godt beskyttet af bjerge, bakker og dale. Ind i mellem titter vingårdene frem. De er hvidkalket og har stukgavle og stråtag.

 

Sydafrikanerne – de hvide, de sorte og de farvede synes at leve sammen i fordragelighed. Vinfolket ved hvad de gør. Og ved hvad den moderne forbruger vil have, og ikke mindst betale for. I dette tilfælde var vi ude efter en saftig, frugtig  rødvin med masser af muskler. En smagsbombe. Men en venlig en af slagsen.

 

Vi havde på forhånd fået udpeget Babylon’s Peak. Vingården ligger i det område der hedder Swartland, ca. en times kørsel fra Cape Town, og tæt ved havet. Vinstokkene er sat på granit skråninger. Det holder udbyttet naturligt nede. Klimaet er det samme som man finder ved Middelhavet. I snit kommer der 600 mm regn om året, og dagstemperaturerne ligger mellem 25 og 35 grader. Nattetemperaturen ligger mellem 12 og 18 grader. Alt dette til sammen giver ideelle betingelser for vinavl.

 

De blå druer modnes i februar og marts. De er ret små med tyk skal. Det giver intense og koncentrerede vine. Vinstokkene står som buske. Der håndhøstes i små kurve.

 

De ny-plukkede druer sættes et døgn i kølerum inden stilkene fjernes og kværnes. Grøden får 48 timers maceration før gæringen. Det er med til at stabilisere farve, duft og smag. Lagringen foregår på fransk eg. Vinmageren er Stephan Basson. Han er fjerde generation i familiefirmaet. Stephan har skabt en flot rødvin, som oser af vellyst. Duften af modne, saftige bær stiger op af glasset. Man aner et snif chokolade og krydrede mineraler. Smagen er domineret af mørke, modne bær. Tør og fyldig med en lækker lang eftersmag.

Tips til servering
Perfekt til saftige kødretter med velsmagende saucer.