2014 Casa Isenda, Parcelas Seleccionadas, Yecla, Spanien

Veneto Familien Castano nævnes i dag blandt de mest respekterede vinproducenter i sydøst Spanien. De har dyrket vin i Yecla i mange generationer og er i dag absolut markedsleder.

Yecla er navnet på en lille by i Murcias bagland. Vi er på den spanske Middelhavskyst. De lokale kalder det Levanten, fordi det var her solen stod op. Yecla vinene fra markerne rundt om byen er først i nyere tid blevet opdaget af vinelskere i hele verden. Er man ikke med på vognen, må man skynde sig at komme med. Der er gode køb at gøre og nogle vidunderlige smagsoplevelser.

I baglandet hersker fastlandsklima. Oppe i højden er der
varme somre og kolde vintre. Historisk har man altid lavet stærke vine på disse kanter. Sorte og rå. Ideel til blandinger med blodfattige vine fra solfattige områder. Vinlusen kom først til Yecla for et halvt hundrede år siden. Til gengæld slog den så hårdt, at de fleste vinbønder opgav at fortsatte. Der skulle ryddes grundigt op og genplantes med nye sorter.

En enkelt mand stod for genrejsningen af det gamle vindistrikt. Manden ejede familievingården Bodegas Castano. Han havde både viden og penge til opgaven. Og han vidste hvordan Monastrell druen skulle passes og pleje for at blive accepteret af den internationale gane. Han udførte mange forsøg med fx lagring af Monestrell på forskellige trætyper. Han vidste også, hvad fornuftige mennesker ville betale, for et godt glas vin.. Selv om eftespørgslen på Yecla er stor, fastholder han både kvalitet og prisniveau.

Vi har valgt en vin fra Casa Isenda’s øverste hylde. Udvalgt fra de bedste s parceller (Parcelas Seleccionada) Det er en vin der er kræset ganske særligt for.

Den er sat sammen af 70% Monastrell og 30 % Cabernet Sauvignon. Det er gamle vinstokke med et gennemsnit alder på over 50 år. Høsten gik i gang i midten af september og druerne blev bragt hurtigt i hus. Traditionel vinifikation. Den har fået 10 måneder på egetræsfade.

Vinen optræde med en dyb intens rød farve. I næsen lidt
toast og moden frugt som følges op af ristet kaffe og mørk chokolade. Vinen har en elegant fyldig smag med søde og modne tanniner og en intens lang eftersmag.

En fornøjelse at nyde og byde.

Tips til servering

Velegnet til alle krydrede kødretter og modne oste.