2015 Chateau Tour Saint Paul, Bordeaux Superieur, Frankrig

En velgjort Bordeaux-vin og en ren nydelse for krop og sjæl. En kærkommen forandring i det hav af kraftige og krydrede  rødvine, man ofte bydes på. Denne unge vin forløser den moderne Bordeaux bedste egenskaber på en elegant måde.

 

Slottet er et familieforetagende der kan føres tilbage til 1958, hvor faderen til Paul og Jean, de nuværende ejere, forlod Algeriet (der var usikkert på grund af borgerkrig), og tog til Bordeaux, hvor han købte først et vinslot og få år efter et mere.

 

Begge lå på Bordeauxs højre bred. Han kom godt i gang  og blev hurtigt en anerkendt og respekteret vinproducent. I 1980 købte han vinslotte op i det der populært omtaler som ”superieur land. Eller distriktet med de små slotte og de store vine. Brødrede har været med til at sætte international fokus på disse vine, hvor man virkelig får noget for pengene. Paul og Jean  arbejdede tæt sammen for at opfylde deres fars drøm om hele tiden at gøre dette bedre og bedre.Château Tour Saint Paul er på bare 15 hektar. Det gør, at man har fuld kontrol over alle aspekter i både dyrkningen og fremstilling.Vinstokkene er skifte ud og erstattet med nye kloner (af bedste slags naturligvis).

 

Kælderen, hvor høstens bringes til, er imidlertid bevaret som den altid har været. Det gør det let at fastholde de gamle traditioner, men det giver en masse ekstra besvær. Familien synes at det er det værd. Små fornyelser får lov at snige sig ind. Blandt andet har man fået et vibrerende selekterings-bord, så druerne frigøres for alle småpartikler, fugt og dug inden det videre forløb.Druerne er en blanding af 80% Merlot og 20% Cabernet Sauvignon. Gennemsnitsalderen er 25 år. Der bliver først givet signal til høst, når druerne har opnået en ensartet modningsgrad. Der sorteres to gange. Gæringen foregår uden nogen hokuspokus. Daglig kontrol ag temperatur og flere daglige omhældninger.Château Tour Saint Paul er alkoholrig men let og yderst elegant i munden. Frugtfyldt, ren og indbydende. I næsen dukker nogle fine krydderier op og forener sig med pikante blomster undertoner.

Munden overraskes af en blød venlighed og behagelige tanniner.

Vi anbefaler at nyde denne vin et par grader under stuens temperatur. Og af store glas naturligvis så vinen kan svinges rundt og åbne sig.

Tips til servering
Fakkelgårdens anbefaling er f.eks. braisseret lammebov.