2014 Blueish Black, Posthouse, Stellenbosch, Sydafrika

Den internationale anerkendelse er kommet lynhurtigt til Post House Vinene fra Stellenbosch. Alle har travlt med at rose dem for en konstant høj kvalitet. Det er den kendte vinmager Nick Gerbers der med stor passion og omhyggelighed har skabt succesen.

Dette er en magtfuld hilsen fra den smukkeste del af  det sydafrikanske vinland. Vi er for foden af Helderberg bjergene i dalen mellem Stellenbosch og Somerset West. I gamle dage havde den lokale missionsstation et posthus her. Det er nu hovedkontor for Post House Cellar, som Nick Gerbers har omdannet til kontor for vinhuset. Gerbers er både ejer og vinmager. Han har fulgt sin drøm og passion og forstået at udnytte sin store kreativitet. Han er blandt den håndfuld sydafrikanske vinmagere, der har bevist, at der ingen grænser er for hvor langt man kan nå i det smukke Kapland.

De ideelle rammer gør det ikke alene. Det er hårdt arbejde og kræver konstant nærværd. Nick Gerbers vil ikke lave kopier af andres vine. Han ønsker top international stil med et lokalt fingeraftryk. Det skaber han ved at blande de internationale druesorter på spændende og anderledes måder. Mange lægger mærke til betegnelsen ”Blueish Black” og spørger hvad det dækker over? Det er ikke et vinudtryk, men et begreb der bruges af frimærkesamlere til at beskrive farvevariationer  på mærkerne. Gerbers synes det var en god ide at indføre begrebet, når man diskuterede vinens farve. Man skal nok være postbud for helt at forstå udtrykket.

Post House-vingården har 38 hektar med vin.  Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz og Pinotage. Blandingen er forskellige fra det ene år til det andet. Alt efter årets gang. Det er en vin alle vil forstå at holde af. Indbydende og magtfuld i glasset. Næsen mødes af en fin aromatisk duft der blander sig med sort frugt, solbær, muldebær og modne jordbær. I eftersmagen dukker der flere krydderier op. Sort peber fx.

Skænk den i store glas, og sving vinen rundt et par gange.

Tips til servering
Vinen er klar til at blive nydt til de fleste kødretter med tilbehør af forskellige grøntsager og gerne med lidt stærke krydderier.