2013 Painted Wolf Peloton, Costal Region, Sydafrika

Den sydafrikanske ”painted dog” har lagt navn til en vinserie, som vi flere gange har præsenteret for vores kunder. Initiativtagerne er Emma og Jeremy Borg.
De arbejdede sammen i Chobe National Park, hvor de fik en særlig forkærlighed for Afrikas vilde hunde – en særlig race der kaldes Painted dogs – fordi de ser ud som om de er blevet pletmalet i mange forskellige glade farve. De tilhører en stærkt truede dyreart. Det er et flokdyr som er meget socialt indstillet. De jager sammen, og de slapper af sammen i deres huler, der altid ligger dybt inde i den skyggefulde afrikanske buskvækst. Har man været på safari i Sydafrika ved man at ”painted wolf” er den største attraktion, men det er kun er de færreste forundt at se dem.

Emma og Jeremy besluttede at arbejde med vin i deres pensionist tilværelse. De donerede et beløb per solgte flaske til hundene. Med tiden har flere og flere af  kollegaer fulgt op og støtter projektet. De donerer enten druer eller vin, og de sætter en ære i, at det skal være det bedste af det bedste. Det forklarer vinsuccesen.

Vinens navn ”Peloton” og cyklerne på etiketten vidner om ægteparrets tredje store interesse – cykling. De elsker lange cykelture i landskabet sammen med gode venner. ”Vi er en flok, lige som hundene. Drevet af forskellige behov, men med et fælles mål. Samværet”. Konkurrenceelementet er også en del af deres vin liv. De elsker at stille op i diverse smagninger og test. Og de elsker at vinde.

Denne ”cykle- og hundevin” kom ind som top-5 vin i den årlige Cape Blend vintest. For at få lov at deltage skal mindst 30% og maksimalt 70% være Pinotage. I denne vin er blandingen 40% Pinotage fyldt op med Shiraz, Merlot, Grenache og et lille pift Viognier. Det er noget af et arbejde at sætte det rigtigt sammen, men det er lykkes særdeles godt. Vinen fremstår meget ”sydafrikansk”.

Druerne kommer fra Painted Wolf flokkens medlemmer og deres vinmarker i Stellenbosch, Paarl og Swartland.

Alle druerne er håndplukket og sorteret. Derefter kværnet i små åbne kar og om hældt flere gange om dagen under gæringen. Derefter direkte på fad. Shiraz’en holdes adskilt og lagres på stærkt toasted fransk egetræ.

Peloton er en mørk, kraftig intens rødvin med en passende fylde og tørhed. Masser af sprød saftig frugt i en cremet indpakning. Brombær er det dominerende og så et fint pift af noget røget..

Tips til servering
Det er vinen til kraftige og krydrede retter. Nydes af store glas.